Onbekend

Ruststand 0-1

Eindstand 2-2

Doelpuntenmaakster: Lisa

Les van vandaag: tegen goede tegenstanders minstens één, beter twee wissels! Met name de tweede helft zaten veel speelsters van Jong Holland er door heen, waardoor ze niet goed konden helpen in de verdediging.

Dat het vandaag zwaar zou worden, stond buiten kijf. De eerste keer dat wij tegen Foresters speelden hadden wij nog ondersteuning van Jaliza en Jara van Esveld. Vooral de tweede helft stonden wij die wedstrijd onder druk.

Vandaag zo’n beetje de hele wedstrijd! De eerste wind mede door de tegenwind en de tweede helft omdat wij geen wissels hadden en doordat wij geen wissels hadden raakten de speelsters vermoeid en stond onze verdediging soms tegenover een overmacht van speelsters van Foresters!

Daarbij beschikten Foresters voornamelijk over 2e jaars MO15 speelsters. Dit zou geen excuus mogen zijn, alleen het viel mij op dat het fysiek toch echt scheelt. De speelsters van Foresters waren allemaal minimaal een kop groter. Daarbij nemend dat wij geen wissel hadden (en dat scheelde ook!), was de wedstrijd één grote slijtageslag.

Uiteraard maakte het de speelsters niet uit, hoe groot of klein de tegenstander is. Zij kleunen er altijd in. Geen ontzag, geen angst, gewoon lekker voetballen! En zoals aangegeven in de eerste helft toch veel verdedigen. Leidde dat tot veel kansen voor Foresters? Nee, niet echt.

Achterin stond het als een huis. Met Amy vandaag voor het eerst als laatste vrouw/vrije verdediger. En dat deed zij écht top! Een wereldzet van onze nieuwe coach Gerard. Met haar snelheid en felheid, wist zij menig Foresters aanval in de kiem te smoren.

Slechts één maal moest Hadassah ingrijpen: een één tegen één situatie: de aanvalster had een vrije doortocht, Hadassah kwam haar doel uit, bleef goed naar de bal kijken en op het perfecte moment stapte zij door en onderschept de bal met een sliding! Een zeker doelpunt, werd een niet-zeker doelpunt! Voor mij dé actie van de wedstrijd!

Of we toen al 0-1 stonden, weet ik niet meer. Dat doelpunt was een goede actie van Ina over rechts, haar schot werd maar half verwerkt door de keepster/verdedigers. Lisa was goed mee gelopen en kon daardoor de bal makkelijk intikken! Daarna een kleine glimlach van Lisa!

Tijdens de wedstrijd werden wel een paar (drie) verbeterpunten van ons team duidelijk:

1. sommige speelsters liepen te veel met de bal en hadden geen oog voor hun medespeelsters

2. niet mopperen op elkaar, ook al wordt er soms te veel gelopen met de bal!

3. middenveld meeverdedigen! Ook dat hoort bij het spel (door de vermoeidheid werd het ook erg zwaar, met name tijdens de laatste 15 minuten van de tweede helft)

Wat wel positief is, is dat ondanks bovenstaande punten, de meiden tot hun laatste snik bleven voetballen! Er werd kei- en keihard gewerkt, maar het niet hebben van een wissel was deze wedstrijd te zwaar.

Met name bij het laatste doelpunt werd het duidelijk dat de speelsters te vermoeid waren (dit was een paar minuten voor tijd!), er waren zes speelsters van Foresters tegenover drie van Jong Holland. Ondanks dat de drie plus keepster Netty alles deden om het doelpunt te voorkomen, het mocht niet baten…

Tussendoor hadden zowel wij als Foresters gescoord. Lisa had, na een goede counter door Emma en Ina, de 0-2 al gemaakt. Foresters had daarna meerdere kansen op de aansluitingstreffer, maar werd meerdere keren de voet dwars gezet door Amy, Maud, Aimee, Gamze of Netty.

Toch wisten zij op 1-2 te komen. Een scrimmage voor het doel en de bal werd door Foresters in ons doel geschoten.

De 2-2 werd dus een paar minuten (ik geloof zelfs één minuut voor tijd) gescoord. In de ultieme poging van Netty om het afstandsschot tegen te houden (en geweldig mooie zweefduik!), kwam zij zeer ongelukkig op haar knie terecht. Dit deed onwijs veel pijn, waardoor het niet duidelijk was of zij door kon. Daarom besloot de scheidsrechter dat het tijd was.

Waren we teleurgesteld door dit resultaat? Ja.

Is dat terecht? NEE! Geen wissels en zo’n beetje drie kwart wedstrijd verdedigen, dan is dit een topresultaat! Alleen doordat we 0-2 voor hebben gestaan tot ongeveer vijf minuten voor tijd, maakte dat we teleurgesteld waren. Dit is dus niet terecht!!

Dus meiden: recht de schouders en wees trots op jezelf. Volgende week weer een goede tegenstander: FC Uitgeest MO13-1. Dan thuis op ons eigen vertrouwde C-(gras)veld.