Onbekend

Ruststand 2-0

Eindstand 7-2

Doelpunten: Netty 1x, Hadassah 1x en Ina 5x

Wij zijn al een tijdje zoekende welke speelster het beste mid-mid kan spelen. En wij wilden het vandaag met Netty proberen. Netty heeft altijd een geweldige drang naar voren én draagt ook haar steentje bij aan het helpen in de verdediging. Dat bleek een goede zet te zijn, zoals we van te voren dachten!

De eerste helft werd er bij tijd en wijle goed getikt (soms iets te ver doorgevoerd, er mag ook op de doel geschoten worden), helaas afgewisseld met soms iets te vel lopen met bal, in plaats van over te spelen. Daar wordt aan gewerkt! En het zal nog even duren voor dat écht goed gaat, want het is niet reëel om te verwachten dat dit in een half jaar anders gaat.

Tijdens het goede spel, was het wachten op het eerste doelpunt van Jong Holland! Dat werd gemaakt door Netty: een prima afstandsschot!

Daarna kwamen er nog meer kansen voor JH, alleen de keepster van KSV bleek aardig te kunnen keepen! Zij voorkwam toch zeker een doelpunt of drie van JH kant!

Toch was KSV niet opgewassen tegen de aanvalskracht van JH. Het 2e doelpunt viel door een mooie actie van Ina.

We gingen rust met een 2-0 voorsprong.

Helaas was de tweede helft minder dan de eerste helft (wat meestal andersom is!)! Te veel speelsters waren meer bezig met het maken van een doelpunt, dan met het voetballen. Hierdoor kreeg KSV kansen om te scoren. En dat deden zij ook!

Het eerste doelpunt was nog super ongelukkig. De speelsters van JH dachten dat de bal achter was gegaan, alleen er werd niet gevlagd en dus ook niet door de scheidsrechter gefloten. Waar JH stopte, ging KSV wel door, en maakte een doelpunt.

Wat het voor JH ook moeilijk maakte, was dat KSV op buitenspel speelde. Hierdoor werden speelsters nogal eens afgevlagd voor buitenspel. Niet altijd terecht, maar ook dat hoort erbij. Leren dat je blijft kijken waar de tegenstander loopt, zodat je niet buitenspel kan staan!

Ondertussen waren er weer kansen voor JH. Één voor Emma, die werd echter in het strafschopgebied onder uit gehaald: penalty! Ja, en wie zou die nemen? Omdat Hadassah nog niet heeft gescoord (er zijn er meer, maar die willen (nog) geen penalty nemen), mocht zij hem nemen. En dat deed ze geweldig. Niet te scherp, hoog genoeg, de keepster was kansloos! Zie ook het filmpje, gemaakt door de moeder van Emma.

En toen het tweede doelpunt van KSV. Dat was echt onnodig. Te veel speelsters voor de bal (dat is voetbaljargon voor dat er te veel meiden aan het aanvallen waren) en hiervan profiteerde KSV goed en werd het zelfs 4-2!

Het werd daardoor onnodig spannend! Dan hebben we toch het voordeel dat wij speelsters hebben die doelpunten maken, waardoor we toch nog uitliepen naar 7-2: een mooie hattrick van Ina, die drie keer alleen naar de keepster mocht doorlopen.

Achterin hielden we het daarna wel goed dicht! De verdediging had geleerd van het tweede tegendoelpunt en zorgde ervoor dat KSV niet meer gevaarlijk werd.

Hadden wij vandaag goed gevoetbald? Wel de eerste helft, helaas de tweede helft veel minder dan dat wij kunnen. De oorzaak? Goede vraag. Onderschatting, omdat de eerste helft redelijk makkelijk ging? Problemen met het spel van KSV (het op buitenspel spelen)? Wie het weet, mag het zeggen!

Volgende week gaan we naar Koedijk. En dan gaan we kijken of er is geleerd van de wedstrijd tegen KSV.