Ruststand 0-0

Eindstand 0-0

Afwezig: Hadassah (blessure)

Gastspeelster: Renske

Dat is wel heel vreemd, voor Jong Holland MO13/1: er is vandaag helemaal niet gescoord! De eerste keer dit seizoen! Tot nu toe wisten we elke wedstrijd te scoren! Vandaag waren wij er een paar keer heel dichtbij, maar helaas, dat was niet voldoende!

Het was in het begin toch even wennen, voor de meiden van Jong Holland: voetballen op echt gras. Wel vreemd, want er wordt toch elke woensdag, met véél plezier, getraind op het échte gras van Alkmaarsche Boys.

Maar eenmaal gewend, was er maar één ploeg doe voetbalde: Jong Holland. Leidde dat tot veel grote kansen? Nee, dat niet, maar het is toch een genot om te zien hoe goed we voetbalden!

Vandaag deed Renske voor het eerst met ons mee en dat ging zeer goed (dus voor herhaling vatbaar!). Samen met Eva in het centrum en Amy op links en Faye op rechts, zorgde zij ervoor dat elke aanval van BOL vakkundig werd voorkomen. In de eerste helft had Netty het ook niet heel erg druk.

Aanvallend kwamen wij er niet goed door. Mede door het zware veld en de grote keepster van BOL, smoorden onze aanvallen meestal voor wij echt gevaarlijk werden. Die ene keer dat wij alleen voor de keepster kwamen, werd er te snel (nieuwe schoenen?) geschoten, waardoor de keepster de bal makkelijk kon oprapen.

Daardoor gingen we doelpuntloos rusten. In de rust aangegeven dat wij deze wedstrijd konden (moesten?) winnen. Het belangrijkste was dat wij op dezelfde voet door zouden gaan!

Wat er in de rust is gebeurd bij BOL, geen idee, maar in enen was het beeld van de wedstrijd omgedraaid: BOL voetbalde en wij waren veel aan het verdedigen? Onderschatting van onze kant? Omdat wij in de eerste helft heer en meester waren? Goede vraag! Wie het weet, mag het zeggen.

Gelukkig gaat het verdedigen ons steeds beter af! Daarbij hebben wij ook de luxe van twee zeer goede keepsters (ook al speelde Hadassah niet mee, toch is zij één van onze goede keepsters!) en dat was vandaag zeer belangrijk. Met een paar mooie reddingen, hield Netty de nul. Waarbij ik één redding wil benadrukken: één van de speelsters van BOL kreeg de gelegenheid om op doel te schieten, op de rand van het strafschopgebied. Even leek het erop dat het een doelpunt zou worden. Maar daar was Netty, met een katachtige reactie dook zij de hoek in en stompte de bal naast het doel!

Ook wij hadden nog één zeer goede kans: een diepe bal van Renske, waarbij Ina alleen naar de keepster ging. Ina ging daarbij te veel naar rechts én zag Emma (die goed mee- en vrij liep) over het hoofd. Nu schoot Ina zelf uit een moeilijke hoek op doel, waardoor het voor de keepster eenvoudig was om de bal tegen te houden.

De les van vandaag: een wedstrijd bestaat uit twee helften en dus zal iedereen 2 x 30 minuten kei- en keihard moeten werken.

Het is jammer van het gelijke spel. Gezien het spelbeeld was deze eindstand terecht. Gezien de échte kansen hadden wij moeten winnen. Maar ja, het gaat uiteindelijk om het maken van doelpunten!