Doelpunten: 3x Aimee, 1x Renske en 1x Ina

De ouders van Gamze hadden een verrassing voor haar verjaardag (welke is nog niet bekend) en daarom was Gamze vandaag afwezig. Als gastspeelster hadden we Renske gevraagd. Want één wissel is nodig. Hadassah kan (helaas ?) nog steeds niet voetballen, maar kwam wel weer supporteren!

Voor de verslaggever was het een behoorlijke overgang: van een temperatuur van ongeveer 15 graden in Barcelona (afgelopen woensdag nog een weergaloze Messi gezien) naar de huidige omstandigheden…

Het was vandaag ijzig koud: een temperatuur van ongeveer -2, gecombineerd met een snijdende noordoosten wind, zorgde voor een gevoelstemperatuur van ongeveer -15 graden. Dus waren alle meiden gewaarschuwd dat zij thermokleding mee moesten nemen. En voor de liefhebbers ook nog een muts en handschoenen.

De tegenstander is net als wij oranje/zwart qua tenue en daarom speelden wij vandaag is het blauw. Wel met korte mouw, maar daaronder konden nog voldoende shirts.

De wedstrijd begon erg rommelig. Dit kwam door de wind en de tegenstander: Volendam voetbalden vooral daar waar de bal was. En daar ging wij in het begin ook in mee. Het is ook verwarrend, als je tegenstander die eigenlijk aan de rechterkant speelt, mee gaat helpen aan de linkerkant. Als verdediger moet je dan mee! Daarom was het dus erg vol op het veld. Een soort van “hotseknotse begonia, wie het eerst thuis is” voetbal.

We probeerden toch ons befaamde combinatievoetbal te spelen. Maar zoals geschreven ging dit  moeizaam. Tja en als het mooi niet lukt, dan maar middels de lange bal, met een beetje geluk. En dat lukte langzamerhand. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Aimee. Net als het tweede doelpunt. Beiden door het midden en goed afgemaakt! Het derde doelpunt was een mooi afstandsschot van Renske. Zo vlak voor rust, erg lekker.

In de eerste helft speelde wij met de wind in de rug en daarom hebben wij met de speelsters afgesproken dat in de tweede helft de schoten van de tegenstander geblokt moesten worden. Want onze keepsters zijn wel goed, maar nog niet zo groot (en het doel wél!).

En wat je vaak ziet, gebeurde nu ook: met wind tegen werd er in enen wél goed gevoetbald. Nog niet het niveau wat wij kunnen, maar wel stukken beter dan de eerste helft. Daardoor hoefde de verdediging van Jong Holland niet veel te doen, want het spel speelde zich voornamelijk op de helft van Volendam af. En dat leidde tot vele kansen: voor Emma, Lisa, Maud, enzovoort.

Het eerste doelpunt van de tweede helft werd gemaakt door Aimee: de bal werd tussen haar en Ina vakkundig heen en weer gespeeld: van Aimee naar Ina, van Ina weer naar Aimee, enzovoort. Uiteindelijk mocht Aimee het laatste tikje geven! 4-0! Dit kon niet meer fout gaan!

Ina maakte uiteindelijk de 5-0: na een mooie solo, schoot zij de bal beheerst over de ver voor haar doel staande keepster!

Lisa scoorde ook nog, maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd omdat zij buitenspel stond…

Een mooie terecht overwinning voor Jong Holland MO13-1!

Als laatste nog een speciale vermelding voor Netty. Wat had zij het koud op doel. Ondanks dat zij haar best deed om in beweging te blijven. En in de tweede helft was het niet anders! Ontzettend goed van je, Netty!!