Onbekend

Ruststand 1-4

Eindstand 1-6

Doelpunten: 3x Aimee, 2x Emma en 1x Ina

Vandaag een wedstrijd met de rentree van Hadassah! Na maanden van blessureleed, was zij eindelijk weer terug! Eerst een beetje wennen, dan was ook te zien in de eerste terugspeelbal, maar de tweede was meteen weer top! Zo ontzettend fijn dat zij weer komt keepen én voetballen. Vandaag alleen nog even keepen, maar als alles goed gaat volgende week ook weer een deel voetballen.

En dat heeft nóg een voordeel: Netty speelt ook weer een helft. Niet haar favoriete bezigheid, want keepen staat voor haar met stip op één, maar voor de begeleiding ontzettend fijn! Daardoor zijn er meer mogelijkheden in de opstelling. Ook dat was weer wennen, zeker omdat Netty een ontzettend drive naar voren heeft, maar dat ging uiteindelijk weer goed.

Wij waren vandaag duidelijk de sterkere ploeg, individueel, maar ook als team. Combinerend was het soms echt goed. Uit de combinaties kwamen niet altijd doelpunt, maar dat is niet erg. Belangrijker is dat wij elkaar weer voetballend vinden. Want vandaag was de laatste bekerwedstrijd en daarna krijgen we alleen maar sterkere tegenstanders!

Het begin van de wedstrijd was nog onwennig. Dit kwam mede door de te korte warming-up. Dat lag deze keer niet aan de speelsters, maar aan de coach (die iets te veel tijd nam voor een praatje).

Schagen probeerde vroeg druk te zetten, gelukkig wisten wij ons daar “onder uit te voetballen”, de ene keer door goed te combineren, de andere keer door individuele acties.

Door het, soms zeer, goede spel, creëerden we diverse kansen. In het begin werden dat nog geen doelpunten, mede doordat we niet in het doel, maar over of naast het doel schoten.

Ons eerste doelpunt was een mooie actie van Emma, die over links goed doorzette en de bal vervolgens goed in het doel schoot.

Helaas scoorden Schagen vrij snel de gelijkmaker. Een ongelukkig moment van Hadassah (die verder een goede wedstrijd speelde!). Ook dat hoort bij het leerproces van het voetbalspel, want leren blijft het hoofddoel. Als er wordt gewonnen, is dat mooi meegenomen.

Gelukkig kwamen wij vrij snel weer voor, door een actie van Aimee. Uiteraard door het midden van de verdediging, kwam zij alleen voor de keepster en scoorde beheerst!

Het volgende doelpunt werd gemaakt door Emma. Emma heeft dit seizoen de smaak van het doelpunten maken gevonden. Zij is ook erg blij, dat zij linksvoor mag spelen. En vooralsnog doet zij dit top! Uiteraard met leermomenten, maar dat is logisch!

Ons vierde doelpunt van vandaag, was één van de mooiste: uit een corner (zeer goed door Maud genomen) scoorde Aimee het eerste kopdoelpunt van dit team! Een unicum. En ik gok dat dit niet het laatste kopdoelpunt is! Na de rust complimenteerde de scheidsrechter ons zelfs, met dit mooie doelpunt.

Met een 1-4 ruststand, zochten wij de kleedkamer op. Na het drinken van limonade en iedereen op het hart te drukken dat we er nog niet waren, begonnen wij aan de tweede helft.

De tweede helft waren er weer vele mooie aanvallen te zien. Ze leidde niet allemaal tot een doelpunt (wat ook kwam omdat de keepster van de tweede helft van Schagen meer ervaring had).

De 1-5 kwam doordat de speelster van Schagen niet goed wist was zij met de bal moest in het strafschopgebied van Schagen. Dat wist Aimee wel: zij pakte de bal van haar af en maakte haar derde doelpunt van de dag!

De 1-6 was een hele mooie combinatie tussen meerdere speelsters van Jong Holland. Ina speelde de bal naar Aimee en vervolgens liep Ina goed door. Aimee bleef Ina goed in de gaten houden en na het maken van een schijnbeweging, speelde zij de bal goed naar Ina en Ina schoot de bal zeer beheerst in het doel!

Zo werd het toch nog een eenvoudige overwinning!

Ik verwacht dat de volgende wedstrijd een stuk moeilijker zal zijn! Want Schagen is een team dat tweede klasse gaat spelen, terwijl wij in de eerste klasse gaan voetballen!

Nog leuk:

Tijdens de wedstrijd vertelde de vader van Hadassah dat hij kon zien dat de meiden veel beter voetbalden, dan in het vorig seizoen. Door Hadassah haar blessure had hij MO13-1 al bijna een jaar niet zien voetballen. Altijd leuk om te horen, dat de meiden zijn gegroeid als voetbalster én als team!