Onbekend

Ruststand 0-1

Eindstand 2-4

Doelpunten: Aimee, Roos, Emma en Ina

De tweede bekerwedstrijd van onze poule. Nu mochten we naar Hoofddorp: Overbos MO13-1 was onze tegenstander. Een hele nieuwe tegenstander, altijd leuk!

Britt en Hadassah waren afwezig. Gelukkig wilde Femke graag meedoen, zodat wij toch nog één wissel hadden.

Vandaag was de ondergrond echt gras! Ietsje te lang, maar verder een top-mat! Weinig hobbels, gewoon goed.

Uiteraard was dit in het begin wel wennen, want de bal rolt toch anders op echt gras. De bal moet extra snelheid meegegeven worden, t.o.v. kunstgras.

Na een onwennig begin, bleek al snel dat wij de bovenliggende partij waren. Daarbij moest onze verdediging wel attent blijven, want Overbos had een paar vaardige snelle speelsters.

Na een tijdje ging het combineren op gras beter, we vonden elkaar weer. Verbeterpunt blijft dat het beter is om de bal te spelen, in plaats van te brengen. Wanneer de pass op tijd wordt gegeven, zijn wij zeer gevaarlijk: de tegenstander moet dan achter ons aan en we creëren dan veel kansen.

Niet alleen op die manier, maar ook op de individuele kwaliteiten van de speelsters! Zoals de snelheid van Emma, de goede voorzet van Maud, de dribbel van Aimee, het goed meevoetballen van Jolie, de onverzettelijkheid van Ina, het inzicht van Roos, het goed opkomen van Amy, onze sterke verdediger Jasmijn, de snelle Eva die alle gaten dichtloopt, het goede verdedigen van Faye en dan is er nog de sluitpost Netty, die weer veel ballen tegenhoudt. Vandaag dus als extra speelster Femke, die zeer goed meedeed! Aan het einde vermoeid, maar dat is logisch, op zo’n groot veld.

Het was dus een kwestie van tijd voor we zouden scoren. En dat klopte. De score werd geopend door Aimee, na een goede 1-2 met Ina, waarna zij alleen voor de keepster kwam!

De rest van de eerste helft voetbalden wij meer op de helft van Overbos (waarbij onze verdediging niet kon verslapen voor hun gevaarlijk uitbraken).

Met de rust toch gewaarschuwd voor verslapping, want een wedstrijd kan zo maar kantelen!

We begonnen goed en kregen ook kansen op de 0-2. Sterker nog: uit een corner kwam de bal bij Roos terecht en die bedacht zich geen moment en schot op doel! Dat was lekker!

Hierna waren een paar mogelijkheden op doelpunten voor ons. Helaas gebeurde het ook nu weer dat er een (verkeerde?) keuze werd gemaakt: in plaats van de bal over te spelen, werd er geprobeerd een tegenstander te passeren en daardoor balverlies. Vervolgens wist Overbos de aanval goed over te nemen en scoorden zij!

Door deze onverwachte aansluitingstreffer van Overbos, gingen we erg zenuwachtig voetballen. Ballen werden blind weggeschoten, tegenstanders konden weglopen van de verdedigers van Jong Holland. Kortom: het werd nog héél erg spannend. Er kwamen ook kleine kansen voor Overbos. En op dat moment…

Een goede counter van onze kant, Emma die goed gebruik maakt van haar snelheid en zo door kon lopen naar het doel. Vervolgens maakte zij deze kans zeer goed af! De 3-1, hierdoor kregen we weer lucht.

Zeker toen vlak daarna, Ina de keepster van Overbos verschalkte met een geweldige lob! Nu kon het niet meer stuk gaan. Er moest nog een kleine vijf minuten worden gespeeld.

In deze vijf minuten wist Overbos toch nog te scoren. En daar bleef het bij.

De eerste overwinning was daar! Met soms zeer goed voetbal. Aan het einde was zeker merkbaar dat we nog in het begin van het seizoen zitten, een aantal speelsters zat er aardig doorheen. Gelukkig is dat een kwestie van tijd, dan is dat ook weer goed.