Onbekend

Ruststand 4-0

Eindstand 6-1

Doelpunten: Emma 2x, Aimee 2x, 1x Ina en 1x e.d.

Vandaag dus onze eerste competitiewedstrijd. Vorige week hadden we gesnipperd, want er waren te veel afwezigen. Er was afgelopen week goed getraind, met een mooie overwinning tijdens de training op MO17-1 van Jong Holland! Dat bewijst weer dat dit team goed kan voetballen! Hun kracht is en blijft: met elkaar en voor elkaar!

De beginfase begon super: binnen een paar minuten stond het al 1-0!

Een goede aanval over links: Eva die een paar speelsters van Bergen het bos in stuurde en vervolgens de bal goed voor gaf. Emma had meteen kunnen schieten, maar zij besloot om eerst even te draaien en kappen in het strafschopgebied…! Vervolgens schoot zij de bal beheerst in! Dat is lekker, zo snel voorkomen!

Daarna kwam er een lange fase, waarbij wij zeer onrustig (tot het chaotische aan toe) aan de bal waren. Een beetje lange halen, snel thuis. Dat kwam ook wel door Bergen, want die speelde dat spel ook. Erg jammer, want wij kunnen veel beter.

Bij achterballen proberen wij altijd op te bouwen, want schoten naar voren, komen net zo hard terug! En dat lukte de ene keer wel, maar meestal niet.

Speelde we slecht? Nee! Was de inzet goed? Ja, super! We zagen ook dat er tussendoor soms zeer goed werd gevoetbald. En uit deze momenten kwamen ook diverse kansen/doelpunten.

De 2-0 was een goede aanval over rechts, waarbij Britt haar tegenstander dolde! Door goed te voetballen, haar brommer aan te zetten en door te blijven gaan. Want ondanks dat het er op leek dat de aanval over was, ging Britt door met storen en veroverde daardoor de bal. Vervolgens gaf zij de bal zeer goed voor en kon Aimee de bal in het doel schieten!

Vrij kort hierna was de 3-0 alweer nu was de doelpuntenmaker Ina en Aimee de aangever.

Vlak voor rust wist Emma de 4-0 (Emma is on fire!) in te schieten. Weer dankzij het goede werk van haar teamgenoten (wie de assist gaf, weet ik niet meer).

In de rust hebben wij aangegeven dat er meer rust “aan” de bal moest zijn. En elkaar blijven coachen door aan te geven wanneer zij tijd hebben of wanneer er geen tijd is (en dan de bal wel snel gespeeld moet worden).

De tweede helft bleven wij de bovenliggende partij, waarbij Bergen af en toe gevaarlijk leek te worden. Uiteindelijk werden zij dat ook, want zij scoorde de 4-1. Deze 4-1 had voorkomen kunnen worden, door betere communicatie en meer rust. Dat hoort ook bij het leerproces van alle speelsters.

In de tweede helft wisten wij nog 1x te scoren. Huh? 1x? Er is toch 2x gescoord in de tweede helft? Inderdaad, maar één van deze doelpunten kregen wij cadeau van Bergen: uit een goede corner van rechts door Maud, sloeg de keepster van Bergen de bal in haar eigen doel.

Het laatste doelpunt: een afstandsschot van Maud, waarbij de bal in enen daalde. Iedereen dacht al aan een doelpunt, maar de keepster van Bergen stopte hem fraai. Wat voor haar jammer was, maar voor ons top: haar verdediging stond te slapen, maar Aimee niet! Aimee wist de bal vervolgens over de op de grond liggende keepster te schieten.

Eindconclusie: Bergen is niet de sterkste van onze poule. Bij tijd en wijle hadden wij het moeilijk, vooral doordat het middenveld niet altijd top was in het mee verdedigen. Echter bij ons lopen er te veel goede voetbalsters rond, waardoor wij duidelijk sterker waren, individueel en als team.

Volgende week wordt het een andere tegenstander: dan mogen wij naar Zeeburgia en ik verwacht dat dit team veel verder is en wij dan écht aan de bak moeten!