Onbekend

Ruststand 0-1

Eindstand 1-2

Doelpunt: Emma

De laatste drie wedstrijden moesten wij tegen de nummers 1 tot en met 3 van onze competitie. Twee daarvan waren teams die eigenlijk hoofdklasse wilden spelen, maar doordat er te weinig aanmeldingen waren, ingedeeld zijn in de eerste klasse. Twee van deze drie wedstrijden hadden we weinig tot geen kans. Tegen DIOS wel, maar daar was ons spel te wisselvallig voor. Goed wordt nog wel eens afgewisseld met “ver onder ons kunnen spelen”.

Vandaag moest de wedstrijd zijn dat we weer een drie punten konden bijschrijven. En als ik aan het begin van de wedstrijd denk, dan had dat gewoon gemoeten. We hadden in de eerste tien minuten het betere van het spel en ook nog eens twee dotten van kansen. Helaas werden die niet benut.

De wedstrijd vorderde en ons spel werd minder, waardoor Kadoelen steeds vaker bij ons doel kwam. In plaats van te voetballen, werd de bal te vaak hard weggeschoten. En dat soort ballen krijg je heel vaak weer net zo hard terug!

Tot veel kansen leidde het niet, maar toch…

En zo gebeurde het: na ongeveer 20 minuten spelen, kwam Kadoelen voor. Het centrum zag er niet echt goed uit, toen dat gebeurde. De reden: nadat wij de bal hadden verloren, waren de speelsters al bezig met de aanval. Omdat de passing niet zuiver was, kon Kadoelen de bal onderscheppen en door het midden scoren. Onze keepster was kansloos. Erg jammer, want dit had echt niet gehoeven.

In de rust hebben wij nogmaals aangegeven dat wij deze wedstrijd konden winnen. Het belangrijkste daarbij is: win je duels, neem de bal aan en blijf ook rustig in balbezit. Blijf voetballen!

De tweede helft gaf toch weer hetzelfde beeld als de eerste helft: het spel bleef wisselvallig. Soms werd er ontzettend goed gevoetbald en soms ook niet. Aan de werklust ligt het nooit! Alle speelsters geven zich voor de volle 100%!

Vandaag was ook een dag met dikke pech, want op het moment dat er weer goed gevoetbald werd, scoorde Kadoelen de 0-2. Een hele onnodige tegengoal. Waarom laat ik even in het midden.

Er was toen nog een minuut of tien te voetballen. De dames bleven er voor gaan, en daar was hij in enen: de aansluitingstreffer! Een mooie treffer van Emma, die alleen naar de keepster kon gaan (helaas weet ik niet meer wie de pass gaf) en heel cool bleef!

Daarna hebben we het geprobeerd, maar helaas, de gelijkmaker kwam niet, er was gewoon te weinig tijd. En dat was ontzettend jammer, want het zou zeer terecht zijn geweest.

Volgende week gaan we er weer voor! Een vroegertje, want we moeten om 9 uur uit in Volendam voetballen. Dit betekent om 7:45 uur verzamelen bij Jong Holland!