Onbekend

Ruststand 1-3

Eindstand 1-3

Doelpuntmaakster: Aimee

Na twee weken geen competitiewedstrijden, was het vandaag eindelijk weer zo ver! En iedereen had er weer zin in, het weer werkte ook mee! Een zonnetje, weinig wind en een lekkere voetbaltemperatuur. Wat wil je nog meer? Een scheidsrechter! Die hebben we ook gevonden! De vader van Jolie, Raymond, wilde fluiten! Raymond, nog bedankt daarvoor!

Vandaag dus DIOS. Wat wisten wij van hun? Bijna niets. Het enige wat bekend was, was dat zij zich hadden ingeschreven voor de hoofdklasse. Deze was er (nog) niet, omdat er te weinig teams zich daarvoor hadden aangemeld (Buitenveldert MO13-1 had zich er ook voor aangemeld).

Ik verwachtte een tegenstander met voetballend kwaliteiten. En dat was ook zo!

Voor de wedstrijd hadden Nico en ik nog aangegeven dat de felheid en het in duel komen met je directe tegenstander het belangrijkste was. Dat we dan op ons sterkst zijn. Dit ging wisselend. Dit blijft een punt van aandacht. Op momenten dat de felheid goed was, wonnen wij ook de duels.

Bij DIOS liepen een paar goede voetbalsters rond, waarmee wij het ook moeilijk hadden. Neem daarbij dat sommige speelsters van ons erg laat zijn gaan slapen vanwege logeren en andere dingen, dan zijn de ingrediënten aanwezig voor een zware pot. En dat bleek.

In de eerste helft “stond” het nog niet goed. Wat dat inhoudt? Een combinatie van zaken: speelsters die niet hun positie houden, is het voornaamste. Daarbij de felheid die er niet altijd was, leverde een wedstrijd op waarbij wij vooral moesten erdedigen. En dat deden we, met veel overgave. Toch sneden de speelsters van DIOS redelijk makkelijk door het centrum van ons middenveld en verdediging. Gelukkig werden wij in de eerste helft geholpen door de lat, de paal, alle ruimte naast het doel en een goed keepende Hadassah. Anders hadden we zo maar na 10 minuten 0-3 gestaan! Maar het was toen nog 0-0.

Het lukte ons niet om er “onderuit” te voetballen, dus werd er te vaak de lange bal gespeeld. Deze kwam bijna altijd terecht bij een speelster van DIOS.

Dat DIOS uiteindelijk de score opende, was dan ook niet zo verwonderlijk. Een situatie waarbij de speelsters de verkeerde keuzes maakte, waardoor een speelster van DIOS de 0-1 kon maken. Erg jammer. We weten dat onze speelsters kunnen voetballen, kennelijk zijn zij daar zelf nog niet voldoende van overtuigd.

Zoals in elke wedstrijd, kregen ook wij nog wel kansen. Vandaag dus ook, een mooie solo van Aimee door het hart van de verdediging leverde de gelijkmaker op! Eens kijken of dit de rust zou opleveren om beter te gaan voetballen.

Een blessure aan onze kant, gaf de kans voor DIOS om weer voor te komen (toch jammer dat zij dan doorvoetballen, i.p.v. even te stoppen). Voor ons de les om altijd door te gaan en pas te stoppen als de scheidsrechter fluit!

Vrij snel daarna maakte DIOS ook de 1-3.

In rust hebben wij de nadruk er op gelegd dat de speelsters aan de bal meer rust moesten hebben.

De bal werd veel te snel in geleverd. En daarnaast veel meer overtuiging als zij in duel kwamen. Nu waren er speelsters die zich veel te veel inhielden (dit gold niet voor alle speelsters!).

De tweede helft ging echt beter! De scheidsrechter verwoorde het goed: wij stonden beter!

Daardoor kwam DIOS bijna niet meer door onze verdediging. En als zij er al doorheen kwamen, hadden wij altijd Netty nog, die met veel bravoure en lef zich op de bal wierp!

Ook het middenveld stond de tweede helft beter, daardoor konden wij soms aan aanvallen denken. Tijdens één van onze aanvallen kwam Aimee vervelend terecht (en zij had al last van haar lies), waardoor zij deze wedstrijd niet verder kon. Hopelijk valt het mee!

Slotconclusie: DIOS is een goed team, alleen wanneer wij voetballen zoals wij kunnen voetballen, dan was een gelijkspel mogelijk geweest. Vandaag niet, daarvoor was het verschil te groot.

De tweede helft was een licht herstel te zien, goed voor onze oefenwedstrijd van morgen (maandag 5 november) tegen Zeevogels JO13-2.

Tevens goed om te zien dat wij de tweede helft hebben laten zien goed te kunnen verdedigen!