Oussama Belkaraouia

Accommodatie

Onbekend

Sterke tweede helft levert eerste driepunter op

Edwin Keizer werd na afloop gefeliciteerd door zijn collega Ron van der Velde die de overwinning van Jong Holland (3-1) terecht vond. En vervolgens via druk app-verkeer vanuit Purmerend bedankt werd omdat Purmersteijn door het verlies van OSV en door zelf te winnen van AMVJ zich winnaar mocht noemen van de eerste periode. Zelf was Keizer met name te spreken over het spel van zijn ploeg na de thee dat de eerste overwinning in dit seizoen opleverde. Keizer: “Na een gelijk opgaand begin hielden wij in het tweede deel van de eerste helft met kunst en vliegwerk OSV van de openingstreffer af en scoorden onverwacht zelf. Toen kort daarop de gelijkmaker viel vreesde ik dat wij na de rust met de volle wind tegen zwaar onder druk zouden komen te staan. Maar daar was geen sprake van en met uitstekend voetbal waren wij de hele tweede helft de bovenliggende partij. Dat leverde twee treffers op maar het hadden er zelfs nog wel meer kunnen zijn.”

Het was zaterdag inderdaad een wedstrijd met meerdere gezichten, met name in de eerste helft. De thuisploeg begon -met het windvoordeel- furieus maar OSV nam daarna het heft in handen. De Jong Holland defensie kwam handen en voeten te kort maar bleef, mede dankzij de niet te passeren Nick Blaauw en met hulp van de lat, overeind. En het kwam zelfs in de 37e minuut op voorsprong toen een indraaiende hoekschop van Rik Wijnker door meerdere hoofden werd beroerd. Onder meer door dat van Dianto Kuiper die het doelpunt op zijn naam kreeg. Lang kon Jong Holland daar niet van genieten want twee minuten later had Tim Beelen de zaak alweer gelijk getrokken.

Zoals gezegd hield Keizer rekening met een zware tweede helft waarin OSV -nu met het windvoordeel- met veel pressie zijn ploeg onder druk zou zetten maar dat pakte volledig anders uit. Jong Holland was heer en meester en kwam in de 61e minuut terecht op voorsprong. Mark Hondius, in het veld gekomen voor de geblesseerde Rik Klaver, werd op maat bediend door Jari van der Meer en maakte dat trefzeker af (2-1).  En kort daarna verlengde Siem van der Sluijs de bal van Bas Blankendaal heel fraai met het hoofd tot achter Yort Willems.  Een uiterst belangrijke treffer die ook veel losmaakte bij de maker zelf die na wat mindere wedstrijden liet zien weer helemaal terug te zijn.
Een slotoffensief van de thuisploeg kwam er niet. Sterker nog, als Jong Holland in de resterende fase zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen had de uitslag nog groter zijn uitgevallen.

Een mooi kado dus dat Keizer, die de dag daarvoor jarig was, van zijn ploeg kreeg. Mooi moment ook voor Dianto Kuiper die aan het sterk seizoen bezig is maar nog niet tot scoren kwam. Tot afgelopen zaterdag dus. Bovendien was het voor Kuiper zijn 25e doelpunt in de hoofdmacht van Jong Holland. De overige 24 stuks had hij tegen zestien verschillende tegenstanders gemaakt. OSV zat daar niet tussen.
Niet zo gek want het aantal keren dat Jong Holland in de afgelopen jaren wist te winnen van OSV is op de vingers van één hand te tellen.