Scheidsrechter

Ruud van der Wielen

Accommodatie

Onbekend

Er zijn wedstrijden waarin het publiek verlangend uitkijkt naar het laatste fluitsignaal. Of om een eind te maken aan de spanning of omdat het getoonde zo weinig om het lijf heeft dat de toeschouwers verlangen naar de warme kantine.
Het duel tussen Arsenal en Jong Holland bleef boeiend tot het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Ruud van der Wielen. Met na afloop twee trainers die  gemengde gevoelens hadden over de puntendeling (3-3). Imro Wielkens omdat hij vond dat zijn ploeg op basis van het getoonde spel de overwinning toekwam en zijn Alkmaarse collega Edwin Keizer omdat hij evenals vorige week door een late tegentreffer in de slotfase opnieuw naast de volle winst greep.

Voor beide viel wat te zeggen al zal Wielkens dan met name doelen op de eerste helft toen Arsenal de bovenliggende partij was en Jong Holland nauwelijks aan opbouwen toe kwam. Na de thee herpakten de bezoekers zich wonderwel ondanks een snelle tegentreffer in de 46e minuut waardoor het 2-1 werd. Door de ruimtes die er nu wel lagen werd het middenveld nu wel aangespeeld in plaats van overgeslagen en konden met name Haanraads en Kuiper hun spitsen regelmatig bedienen. En als Jong Holland dat beter had uitgespeeld had dat ook zomaar het volle pond kunnen opleveren. Opmerkelijk waren de twee eigen doelpunten aan Arsenal zijde. In de eerste helft in de 13e minuut toen Yosku Stam met Jari van der Meer in zijn nek zijn eigen doelman passeerde en in de tweede helft deed aanvoerder Jan Roeters dat ook. Maar zoals gezegd gaf de gelukkige openingstreffer de bezoekers geen vleugeltjes. De Amsterdammers hadden het heft in handen en waren met name vanaf de zijkanten levensgevaarlijk. Kloosterman had zijn handen vol aan Kemal Gezer en aan de andere kant moest ook Wijnker diep gaan om Tyrell Perri af te stoppen. Dat het niet tot doelpunten leidde was te danken aan het ijzersterke centrum (Boujenoui en Blankendaal) en de goed meeverdedigende linies daarvoor. Op slag van rust werd het toch gelijk toen de opgekomen Roeters uit de corner van Gezer kon uithalen (1-1).

Na de thee was het uit de eerste de beste aanval van de thuisploeg raak toen Robbert Rooth op maat werd weggestuurd en Nick Blaauw kansloos liet (2-1). Waarna vreemd genoeg de wedstrijd kantelde maar dan wel in het voordeel van Jong Holland. Van der Meer, Straathof en Hondius liepen nu niet meer achter lange ballen aan maar werden slim aangespeeld en dat leverde in de 57e minuut de gelijkmaker op. Toen van der Meer teruglegde op de meegekomen Straathof wilde Roeters daar een stokje voor steken maar met zijn sliding werd El Adballaoui voor de tweede maal door een ploeggenoot gepasseerd (2-2). Het was de beste fase van Jong Holland dat op zoek ging naar meer en amper tien minuten na de gelijkmaker was het opnieuw raak. Hondius ging randje zestien over de knie bij Roeters waarna Haanraads zijn vrije trap met veel gevoel over de muur en langs El Abdallaoui krulde (2-3). Een tegenvaller voor de bezoekers was dat aanvoerder Boujenoui na fors aangepakt te zijn op de achterlijn niet verder kon, hij werd vervangen door Kevin Schmidt.
De 2-3 zou niet de eindstand worden. In de 77e minuut verlengde Mick Hurks met het hoofd de vrije trap van Gezer (3-3).
Met de inbreng van Sam van de Kamer en Gijs Raven bleef Jong Holland jagen op de winnende treffer maar ook de thuisploeg weigerde zich neer te leggen bij de puntendeling. Waardoor de wedstrijd tot het eind bleef boeien en niemand van de toeschouwer voortijdig de kantine opzocht.