Simon Schram

Accommodatie

Onbekend

Zandvoorts kwartiertje

Om precies te zijn zestien minuten had Zandvoort nodig om de opgelopen achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. En nadat tien minuten voor tijd de inzet van Rik Wijnker van de doellijn werd gehaald werd het in de omschakeling zelfs nog 1-3 wat ook de eindstand zou worden.

Dat is in een notendop het verhaal van Jong Holland - Zandvoort. Een duel waarin Jong Holland de hele eerste helft gelijke tred hield met titelkandidaat Zandvoort en vlak na de rust zelfs brutaal op voorsprong kwam. Maar toen de bezoekers na die treffer vol gas gaven de individuele klasse van met name Jesse de Haan en vooral Zandvoort aanvoerder Nigel Berg de doorslag gaven.
Door het ontbreken van de geschorste Chelbi Boujenoui  moest Keizer er achterin iets anders op bedenken. Met de 18-jarige Sietse Bol en de één jaar oudere Yaluca Arntz koos hij voor het jongste centrale verdedigingsduo in jaren en die stelden hun trainer niet teleur.
Zoals vermeld kon de ploeg van Edwin Keizer het hooggeplaatste Zandvoort lang bijbenen en dat was knap. Het meeste balbezit was -mede door het windvoordeel-  voor de bezoekers maar echt spannend werd het maar twee keer voor het doel van Nick Blaauw. In de 13e minuut vond Philip van der Linden het hoofd van de inkomende Othmane Fertout maar die knikte naast. En richting de thee werd een pegel van Kas de Vries geblokt en vloog de rebound ver over.
Kansen waren er voor de thuisploeg ook zeker. Jari Van der Meer stuurde na een half uur Rick Klaver heel fraai weg maar Daan Kerkman voorkwam door uitstekend uitlopen nog net dat Klaver in balbezit kwam. Toen diezelfde van der Meer voor gaf op de instormende Klaver en Wijnker konden die er met het hoofd net niet bij. En op slag van rust slaagde de defensie van Zandvoort er maar niet in om de bal vlak voor het doel van Kerkman uit een mêlee van spelers op te ruimen.  Maar viel hij ook niet voor de voeten van Hondius en van der Meer.

Na de rust kwam de thuisploeg al snel op voorsprong door Bas Blankendaal die de prachtige steekbal van Luc Straathof een passend vervolg gaf. Ondanks die voorsprong en het windvoordeel kwam Jong Holland daarna vrijwel meteen in de problemen. Onder aanvoering van Nigel Berg deden de bezoekers er nog een schepje bovenop, schroefden het tempo op en tien minuten na de treffer van Blankendaal was de zaak alweer in evenwicht. Er kwam een beetje geluk bij kijken maar Salim Fertout mocht de gelijkmaker op zijn naam laten schrijven. Dat geluk had Jesse de Haan vijf minuten later niet nodig. Op maat bediend door uitblinker Berg schoof hij de bal simpel langs Blaauw (1-2).
Daarmee leek het duel beslist maar het pleit voor Jong Holland dat het niet de handdoek in de ring gooide. Met Sam van de Kamer voor Rick Klaver weigerde het te capituleren en dat leek de gelijkmaker op te leveren. Wijnker verlengde de corner van Haanraads tot voorbij de kansloze Kerkman maar Jeffrey Sam-Sin haalde de bal van de doellijn. Waarna in de omschakeling Berg er vandoor ging, Bol uitspeelde en aflegde op Othmane Fertout die de zaak besliste.