Scheidsrechter

Stuurman, M.

Accommodatie

Onbekend

Het was misschien wel de beste speeldag voor Jong Holland van het hele seizoen. Zelf won het verdiend met 2-1 van het hooggeplaatste CSW door een late treffer (89e minuut) van Siem van der Sluijs. Bovendien waren de overige uitslagen waar Edwin Keizer op had gehoopt en de Jong Holland trainer zag zijn ploeg daardoor twee plaatsjes opschuiven. Opvallend waren de tijdstippen waarop de drie treffers vielen. De openingstreffer lag er al na 50 seconden in, de gelijkmaker op slag van rust in de 45e minuut en de winnende vlak voor tijd. Mooi verdeeld dus maar Jong Holland het zich een stuk makkelijk kunnen maken als het met name in de eerste helft beter met de kansen was omgesprongen. Nu ging het niet comfortabel aan de thee met een ruime voorsprong maar kon het door de gelijkmaker weer helemaal opnieuw beginnen.

De thuisploeg kwam zoals gezegd al heel snel op voorsprong door de snelste openingstreffer in de 2e klasse A van dit seizoen. Rick Klaver ontfutselde Sander Kunkeler de bal, bediende Jari van der Meer op maat en die behield het overzicht. De meegekomen Bas Blankendaal rondde al dat moois overtuigend af.
Een opsteker met gevolgen want aangemoedigd door die snelle voorsprong bleef het de baas over CSW dat wel sterk aan de bal was maar amper kansen creëerde. Dat in tegenstelling tot Jong Holland dat in de omschakeling voortdurend gevaarlijk was. De doorgekomen van der Meer stuitte op Jordy Wens. Een prachtige volley van Klaver op aangeven van Straathof werd van de doellijn gehaald. Van der Meer slalomde door de CSW defensie maar trof de paal. Pas in de 20e minuut lieten de bezoekers zich aanvallend gelden. Jelle van den Bosch probeerde het van afstand maar daar had Nick Blaauw geen enkele moeite mee. Echt gevaarlijk werd het in de 38e minuut toen Siem van der Sluijs de inzet van Menno van der Leeden op de doellijn keerde. Op slag van rust viel toch de gelijkmaker toen de hoekschop van Justin Blok er zonder te zijn aangeraakt in vloog.

Na de thee trof ook Luc Straathof de paal nadat hij met zijn stappen net niet goed was uitgekomen en de bal niet lekker kon raken. Klaver zag even later zijn schot net voorlangs gaan. De enige kans voor CSW was van Matt Veerhuis die naast mikte.
Het leek voor Jong Holland toch nog verkeerd af te lopen toen Jari van der Meer in de 71e minuut na een duel met Justin Both het geel voorgehouden kreeg en omdat het zijn tweede gele kaart was mocht gaan douchen. Een duur foutje van arbiter Schram want van der Meer was eerder bij de bal dan de inglijdende Both en kon er niks aan doen dat hij het been van Both raakte.
Keizer besloot kort daarna met een driedubbele wissel die voor nogal wat opwinding zorgde. Hij riep Joël Boonstra, Rick Klaver en Luc Straathof naar de kant maar Straathof hoorde dat in eerste instantie niet. En omdat Dianto Kuiper, Gijs Raven en Lex Rooker al op het veld stonden was dat er één te veel. Alles en iedereen van CSW maakte daar heel veel ophef  over en Edwin Keizer werd belaagd en zelfs uitgescholden door een aantal CSW spelers. Het zag er allemaal heel naar uit en het sloeg ook helemaal nergens op. Keizer: “omdat ik niet zat te wachten op veel extra tijd besloot ik tot een driedubbele wissel wat in tijd als één wissel telt. En ik riep duidelijk welke drie spelers naar de kant moesten komen. Luc (Straathof, red.) hoorde dat in eerste instantie niet dus bleef ik hem roepen. Vervolgens wordt ik belaagd door een aantal spelers van CSW die mij allerlei verwensingen naar mijn hoofd slingeren, dat sloeg echt helemaal nergens op."
Die intimidaties hadden voor CSW niet het gewenste gevolg want ook daarna waren de kansen voor de thuisploeg. De bal had op de stip gekund toen Derrick Mensah de voorzet van Raven met de hand beroerde en Wens tikte even later fenomenaal de poeier van Blankendaal over de lat.
Toch kwam de winst terecht bij de ploeg die daar alle recht op had. Chelbi Boujenoui besloot zijn vrije trap van afstand niet in de doelmond te brengen maar vol uit te halen. Dat was goed gedacht want Wens kon de keiharde inzet niet onder controle krijgen waarna Siem van der Sluijs er als de kippen bij was om dat af te maken.
Een verdiende beloning voor een hard werkend Jong Holland dat de eindspurt naar lijfsbehoud lijkt te hebben ingezet.
Om vrolijk van te worden was ook het optreden van de talenten van Jong Holland die zich uitstekend staande hielden. Met in de basis Sietse Bol (18), Joël Boonstra (17) en Luc Straathof (19) die pas een kwartier voor tijd naar de kant werden gehaald en de 18-jarigen Gijs Raven en Lex Rooker die het laatste kwartier mochten volmaken.

Het was misschien wel de beste speeldag voor Jong Holland van het hele seizoen.

Zelf won het verdiend met 2-1van het hooggeplaatste CSW door een late treffer (89e minuut) van Siem van der Sluijs. Bovendien waren de overige uitslagen waar Edwin Keizer op had gehoopt en de Jong Holland trainer zag zijn ploeg daardoor twee plaatjes opschuiven.

Opvallend waren de tijdstippen waarop de drie treffers vielen. De openingstreffer lag er al na 50 seconden in, de gelijkmaker op slag van rust in de 45e minuut en de winnende vlak voor tijd.

Mooi verdeeld dus maar Jong Holland het zich een stuk makkelijk kunnen maken als het met name in de eerste helft beter met de kansen was omgesprongen. Nu ging het niet comfortabel aan de thee met een ruime voorsprong maar kon het door de gelijkmaker weer helemaal opnieuw beginnen.

De meegekomen Bas Blankendaal rondde al dat moois overtuigend af.

Een opsteker met gevolgen want aangemoedigd door die snelle voorsprong bleef het de baas over CSW dat wel sterk aan de bal was maar amper kansen creëerde. Dat in tegenstelling tot Jong Holland dat in de omschakeling voortdurend gevaarlijk was. De doorgekomen van der Meer stuitte op Jordy Wens. Een prachtige volley van Klaver op aangeven van Straathof werd van de doellijn gehaald. Van der Meer slalomde door de CSW defensie maar trof de paal.

Pas in de 20e minuut lieten de bezoekers zich aanvallend gelden. Jelle van den Bosch probeerde het van afstand maar daar had Nick Blaauw geen enkele moeite mee. Echt gevaarlijk werd het in de 38e minuut toen Siem van der Sluijs de inzet van Menno van der Leeden op de doellijn keerde.

Op slag van rust viel toch de gelijkmaker toen de hoekschop van Justin Blok er zonder te zijn aangeraakt in vloog.

De enige kans voor CSW was van Matt Veerhuis die naast mikte.

Vervolgens wordt ik belaagd door een aantal spelers van CSW die mij allerlei verwensingen naar mijn hoofd slingeren.”

Toch kwam de winst terecht bij de ploeg die daar alle recht op had.