Accommodatie

Onbekend

Zonder overtuiging

Op 26 oktober stapte Jong Holland voor het laatst puntloos van het veld.
Na een wedstrijd waarin elke overtuiging -met uitzondering van de laatste tien minuten - bij de ploeg van Edwin Keizer ontbrak stond het in en tegen Zaandam opnieuw met lege handen. Dat het eveneens zwakke Zaandam drie punten mocht laten bijschrijven was overigens goed betaald want eigenlijk verdienden beide ploegen niet eens één punt voor wat zij de toeschouwers geboden hadden. De vreugde was er bij de thuisploeg niet minder om, zij namen door de overwinning afstand van de onderste regionen. De stemming in de kleedkamer van Jong Holland zal aanzienlijk minder zijn geweest, zeker toen ook bekend werd dat de twee ploegen onder hen -NiTA en EDO- beide hun duels hadden gewonnen.

Huiswerk dus voor Keizer die moet zijn geschrokken van het gebrek aan overtuiging en strijdlust van zijn ploeg, die -niet voor het eerst- heel slap aan het duel begon. Natuurlijk doet het gemis van drie basisspelers (Wierenga, Vos, Kuiper) zich gelden. Bovendien ontbrak tegen Zaandam ook nog eens Rick Klaver (verhuizing)  maar de spelers die wel in het veld stonden hadden er toch veel meer uit moeten en kunnen halen dan zij nu deden. Omdat er ook bij Zaandam niet de vonken vanaf vlogen op de zompige en moeilijk te bespelen grasmat bleef de wedstrijd lang in evenwicht maar kansen waren er over en weer wel. De eerste was voor de thuisploeg toen Lucas Wijnstra in de 15e minuut vrij voor Nick Blaauw opdook maar die redde fraai. Even later was het aan de andere kant bijna raak maar Zaandam-doelman Jory Witlam stond in de weg op de inzet van Luc Straathof. De grootste kans was in de 35e minuut voor Zino Hartgers maar zijn lob over de uitgekomen Blaauw ging over. Jari van der Meer, met stip de beste bij Jong Holland, kwam door goed doorzetten in balbezit maar trof het zijnet.

Na de thee werd het er allemaal niet beter op, beide ploegen volhardden in slordigheidjes en veelvuldig balverlies en de wedstrijd was het aankijken amper waard. Gescoord werd er wel en al vrij vlug. In de 52e minuut klapte de buitenspelval bij Jong Holland niet dicht en Zino Hartgers maakte daar dankbaar gebruik van (1-0).  Het duurde ook na die treffer nog even voordat Jong Holland er echt vol het gas op zette. Van der Meer had Witlam wel al een keer getest maar pas in de laatste tien minuten gooiden de bezoekers alle schroom van zich af. Hondius had moeten scoren maar kopte op aangeven van de ingevallen Joël Boonstra van dichtbij naast. En even later was de inzet van Hondius te slap om Witlam te verrassen.

Mede door de uitslagen op de andere velden een zaterdag met een zwart randje.
Meestal zijn er altijd toch nog wel een paar lichtpuntjes te vermelden. Zelfs die waren er tegen Zaandam niet.