Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Jong Holland blijft koploper in de 3e periode na knap gelijk spel tegen Buitenveldert (1-1)

Wat een rijk bezit

Het leek voor Jong Holland een lastige klus te worden. Aantreden tegen het sterke Buitenveldert met een team dat nogal wat afwezigen telde. Daniel Kloosterman is er al lange tijd door een knieblessure niet bij en ook de geblesseerde Mark Hondius onbrak zaterdag hoewel voor hem een rentree dichtbij leek. Afgelopen donderdag ging het op de training toch weer mis. Tel daarbij het ontbreken van Bas Blankendaal (familieverplichtingen) en een niet fitte Chelbi Boujenoui en het mag duidelijk zijn dat Phuong Nguyen niet helemaal gerust naar Amsterdam afreisde. Toch trok een hard werkend Jong Holland een verdiende puntendeling over de streep en dus behield het de leiding in de derde periode.

In Alkmaar ging het tegen Buitenveldert in de beginfase helemaal mis bij de thuisploeg die al na zes minuten tegen een 0-2 achterstand aan keek. Nu was de opening voor Jong Holland want al na vijf minuten omspeelde de doorgebroken Jari van der Meer doelman Justin Bonus die hem onreglementair het scoren belette. Boujenoui benutte de toegekende strafschop feilloos (0-1). De bezoekers lieten zich daarna iets inzakken en Buitenveldert had daar moeite mee. Het had weliswaar het meeste balbezit maar het spel miste overtuiging en vaak zat er niet echt een bedoeling achter. Toen dat wel een keer goed werd uitgevoerd was het meteen raak. Topscorer Donny van de Beek die voor de rest van de wedstrijd volledig aan de ketting lag bij Thijs Vos was hem in de 35e minuut te slim af (1-1).

In de tweede helft bewees Ben Holthaus zijn ploeg een slechte dienst toen hij zich in de 55e minuut vergreep aan de doorgebroken Jari van der Meer. Hij kwam daar weliswaar met geel van af maar een kaart met die kleur was hem ook in de eerste helft al voorgehouden. De thuisploeg was het na die tegenvaller even kwijt en de voor Siem van der Sluijs ingevallen 17-jarige Ibaç Baris was met zijn eerste balcontact dicht bij de 1-2 maar stuitte op Bohus. Met Kevin Schmidt voor de moegestreden Boujenoui bleef Jong Holland controle houden op de wedstrijd. Het werd zelfs bijna 1-2 toen Jari van der Meer -hij was één van de uitblinkers- uit de hoekschop van de eveneens sterk spelende Jay Haanraads de onderkant van de lat trof. De wedstrijd bleek het aankijken meer dan waard want ook de thuisploeg ging ondanks de numerieke minderheid voor de winst. De ingevallen Nizar Rahou trof de vuisten van Vanblarcum en even later hield de Jong Holland doelman op vrijwel identiek wijze een pegel van de eveneens ingevallen Walid Hanafij uit zijn doel.

Het vermelden waard: Yaluca Arntz die voor het eerst in de basis mocht starten en de invalbeurten van Ibaç Baris en Luc Straathof, beiden nog maar 17 lentes jong.