Jong Holland revancheert zich tegen Blauw Wit Beursbengels (2-2)

Scheidsrechter

Mahmood Bakridi

Accommodatie

Onbekend

Jong Holland moest vandaag, na 2 nederlagen, aantreden tegen een ploeg die 9 punten meer had. Een behoorlijke uitdaging dus. In de 1e helft liet Jong Holland de bal vooral aan de bezoekers en het spel speelde zich vooral af op het middenveld. De Amsterdammers hadden wel veel balbezit maar slaagde er niet in een enkele kans te creëren. Dat deed Jong Holland wel: in de 10e minuut ging de bal na een uithaal van Alpay Alarslan via Youssef El Abdallaoui tegen de binnenkant van de paal, in de 20e minuut moest de uitstekende El Abdallaoui redden op een kopbal van Rik Wijnker uit een corner en in de 40e minuut knalde de Jong Holland topscorer net naast.

Na deze toch wat saaie 45 minuten begon de 2e helft een stuk voortvarender. Het tempo lag hoger en na 2 afstandschoten van Blauw Wit ging Alarslan er in de 49e minuut van de rechterzijlijn met de bal van door. Hij kwam voor het doel uit en verraste El Abdallaoui in de rechterhoek: 1-0. In de 54e minuut moest Jong Holland Vanblarcum al zijn talenten benutten om een doelpunt te voorkomen. In de snelle counter kwam de bal bij Bas Blankendaal die Alarslan op maat bediende: 2-0. In de 57e minuut kreeg Blauw Wit een vrije trap midden op de helft van Jong Holland. De bal kwam eerst nog tegen de paal maar in de rebound vloog de bal via Seriginio Eijken alsnog in de touwen. In de 65e minuut dwong Rik met een kopbal de keeper van Blauw Wit nog tot een katachtige save in de bovenhoek. In de 68e minuut zag Mickey Wever kans Siem van der Sluis in een duel te verslaan en zijn schot kwam op de paal. De terugspringende bal kon niet goed worden weggewerkt en viel voor de voeten van Erwin Smajic die beheerst de bal door de benen van Vanblarcum de stand weer in evenwicht bracht. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken bij de 2-2 stand namen beide ploegen even de tijd om op adem te komen. Evenals het genietende publiek! Over en weer waren er nog wat kansjes maar de wedstrijd was gespeeld. Het 1e gelijke spel voor Jong Holland was een feit. Vermeldenswaardig is nog dat coach Rik Melker weer van de partij was.