Julio Barrales

Accommodatie

Onbekend

Makkelijker dan verwacht

In Alkmaar kon Jong Holland tegen Monnickendam een uitstekende eerste helft niet in de score tot uitdrukking brengen en maakten de bezoekers na de thee optimaal gebruik van een mannetje meer in het veld. In Monnickendam waren de rollen omgedraaid. De stand was nu na vijfenveertig minuten in evenwicht (1-1) en nu moest de thuisploeg het met tien man doen omdat Robin Schaaf al na een half uur met rood de kleedkamer op kon zoeken. Het resulteerde in een 1-3 eindstand waar niks op af te dingen viel.

De voortekenen waren niet echt geruststellend geweest in de aanloop naar het duel van zaterdag. Phuong Nguyen had zijn ploeg een uiterst pover oefenduel zien afwerken tegen Vrone en moest bovendien zonder de niet geheel fitte Vos, Boujenoui en Alarslan beginnen. En met het oog op de komende duels tegen BOL en AMVJ zou een nederlaag tegen Monnickendam wel heel slecht uitkomen.

De thuisploeg schoot uit de startblokken maar al snel kreeg Jong Holland controle op de wedstrijd. Sterker nog, de meeste mogelijkheden waren voor de bezoekers. De sterk spelende Hondius koos na een mooie actie op afleggen maar vond niemand en Dean Schilder redde fenomenaal op een pegel van Wierenga.
Nadat Vanblarcum Arno Boes van een treffer had afgehouden was het Jari van der Meer die zijn ploeg verdiend op voorsprong bracht. Er ging veel fraais aan vooraf totdat van der Meer in de 29e minuut op aangeven van Wijnker met het hoofd Schilder kansloos liet (0-1).  Na het wegzenden van Schaaf wankelde Monnickendam maar het kwam nog voor de rust toch onverwacht langszij. Niemand deed iets met de indraaiende vrije trap van Donny Reugebrink behalve Samir Moustafa (1-1).
Na de thee kwamen de bezoekers binnen een minuut opnieuw aan de leiding. Als Dianto Kuiper scoort zijn dat altijd doelpunten om in te lijsten en zijn pegel van afstand kan in die galerij bijgeplaatst. Onhoudbaar voor Schilder joeg hij de bal van afstand in de touwen (1-2).
Daarna leek er voor Jong Holland geen vuiltje aan de lucht maar het kwam goed weg toen Boes van dichtbij koppend de onderkant van de lat trof. En de opgekomen Pruim kon eveneens met het hoofd de bal van Reugebrink niet de goede richting geven. Het was opnieuw van der Meer die in de 78e minuut de zaak definitief in het slot gooide. De verre uittrap van Vanblarcum op van der Meer was perfect en toen de pas ingevallen Dave Goossens niet goed ingreep rondde van der Meer dat heel koeltjes af (1-3).  Door de overwinning kan Jong Holland zich zonder zorgen opmaken voor de kraker van komende zaterdag als het in eigen huis koploper BOL ontvangt.