P. Raven

Accommodatie

Onbekend

Met sprongen vooruit

Het moet in de hoofden hebben meegespeeld. Hoe Alkmaarsche Boys ruim een jaar geleden -op 27 augustus 2017-  op eigen terrein de vloer met ze had aangeveegd in de poulewedstrijd van het bekertoernooi (4-0). En de critici zich afvroegen of het gepromoveerde Jong Holland wel iets te zoeken zou hebben in de 2e klasse.

In de afgelopen kompetitie maar ook in dit nog prille seizoen heeft de ploeg van Phuong Nguyen en Rik Melker een aanmerkelijke groei doorgemaakt. Met als voorbeeld de bekerwedstrijd van afgelopen donderdag waarin de rollen volledig waren omgekeerd en Jong Holland de gasten bij vlagen van de mat speelde.

Al vanaf de start drukte de thuisploeg het gaspedaal in om dat de hele eerste helft niet meer los te laten. Of beter: om het gaandeweg nog wat dieper in te drukken.

Het leverde een scala aan mogelijkheden op en het had met de rust zomaar 4-0 kunnen staan. Het bleef bij een overigens wonderschoon doelpunt van Jari van der Meer die in de 20e minuut de bal over de iets te ver van zijn doel staande Hugo van der Sluis kopte.

Twee minuten later ging de bal op de stip toen Alpay Alarslan over de knie ging bij van der Sluis. Boujenoui is de eerst aangewezene voor dit soort klusjes maar hij liet nu de eer aan Alarslan. Boujenoui: “Appie (Alpay, red.) is voor ons heel belangrijk en toen hij de strafschop had veroorzaakt gunde ik hem de bal. Als ie er ingaat blijft het mooie gebaar hangen. Nu miste hij helaas.”

In de 56e minuut kreeg Boujenoui alsnog de kans om te laten zien hoe het moet toen de bal voor de tweede maal -en weer volkomen terecht- op de stip ging. Ditmaal nadat Mark Hondius binnen de lijnen onreglementair was afgestopt (2-0.

Daarmee leek de genadeslag toegediend aan Alkmaarsche Boys maar ook die kregen amper twee minuten later een strafschop. De ingevallen Sammy Kooti Arab zorgde zowaar voor de aansluiting (2-1).

In de slotfase ontsnapte Jong Holland een aantal malen aan de gelijkmaker in het alles-of-niets offensief van de bezoekers. Kooge en Tesselaar kopten van dichtbij over en de uitstekende Kevin Vanblarcum speelde foutloos tussen de palen. Zoals ook toen de doorgebroken Guillaume Rijssel vrij voor hem opdook.

Waarmee de wedstrijd toch de winnaar kreeg die daar over de volle negentig minuten meer dan recht op had.

Al vanaf de start drukte de thuisploeg het gaspedaal in om dat de hele eerste helft niet meer los te laten. Of beter: om het gaandeweg nog wat dieper in te drukken. Het leverde een scala aan mogelijkheden op en het had met de rust zomaar 4-0 kunnen staan. Het bleef bij een overigens wonderschoon doelpunt van Jari van der Meer die in de 20e minuut de bal over de iets te ver van zijn doel staande Hugo van der Sluis kopte.