Kon Willem-Alexanderlaan 5
1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Vorig seizoen stond Jong Holland na drie verloren potjes nog steeds met lege handen. Nu staat de teller na drie duels op zes punten en vindt de ploeg van Carl Ern zich terug op een vijfde plaats. Grote man tegen Zandvoort (4-0) was Dianto Kuiper met twee wonderschone doelpunten en een niet minder fraaie assist. En hoewel beide ploegen zich aanvankelijk in evenwicht hielden had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen als de thuisploeg in de laatste twintig minuten zorgvuldiger met een aantal dotten van kansen zou zijn omgesprongen.

Dat het een gemakkelijke middag zou worden zag het  aanvankelijk niet naar uit. De gasten hadden het meeste balbezit mede omdat Jong Holland in de omschakeling slordig was. Dat leek Zandvoort ook de openingstreffer op te leveren toen een vrije trap dwars door de muur langs Nick Blaauw vloog. Dat feest ging niet door omdat de uitstekend leidende Hemkes had gezien dat Zandvoort spits Salim Fertout in dat muurtje had gestaan en dat mag niet. Kort daarop kwam Jong Holland niet zonder fortuin aan de leiding. Rik Wijnker, op maat bediend door Dianto Kuiper, kon doordat de uitgelopen Daan Kerkman onderuit gleed voorzetten op Bas Blankendaal. In een uiterste poging om die bal te onderscheppen tikte Dylan Kreuger de bal in eigen doel (1-0). Rico van den Burg en Kas de Vries lieten mogelijkheden om dat nog voor de rust recht te trekken onbenut. Aan de andere kant trof Bas Blankendaal de onderkant van de lat.

Amper vijf minuten na de thee verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Kreuger moest in het sprintduel met Lars Boekel door kramp afhaken en Boekel kon vervolgens simpel afleggen op Blankendaal (2-0). Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de bezoekers meer en meer te maken met fysieke ongemakken in tegenstelling tot de veel fitter ogende thuisploeg die daar dankbaar gebruik van maakte.
Aan de 3-0 van Dianto Kuiper ging heel veel moois vooraf in een aanval waarin alles klopte. Het was tenslotte de onvermoeibare Sam van de Kamer die zijn duel won en het overzicht behield. Dat deed vervolgens ook Blankendaal waarna Kuiper al dat moois snoeihard een passend vervolg gaf.

Daarmee was de zaak beslist en de koek bij Zandvoort op. Temeer ook omdat Ted Saunier na het uitvallen van Kreuger uitgewisseld was en zijn team met tien man verder moest. Zelden zal de Jong Holland aanhang in de tweede klasse zo onbezorgd hebben staan kijken naar de slotfase als zaterdagmiddag. Uit alle kansen die de thuisploeg creëerde wist het er tenslotte maar eentje te verzilveren. Kuiper haalde van afstand niet alleen loeihard maar ook loepzuiver uit (4-0). Dat het vervolgens nog een aantal dotten van kansen om zeep hielp kon bij de Jong Holland aanhang de pret niet drukken.

Zeker niet bij de winnaars van de minutenactie.  Carl Ern,  Ajan van der Horst, Bart Zijp en Kane van Raalte moeten de poet wel met zijn vieren delen.