1431WZ
AALSMEER
tel. 0297-321587

Weer niet

Het werd een herhaling van zetten. Jong Holland dat in een wedstrijd tegen een Top-Drie ploeg voetballend aardig mee kon maar opnieuw met lege handen van het veld stapte. Nadat het in de 68e en de 70e minuut bij de stand 1-0 twee tegentreffers moest incasseren werd de witte vlag gehesen en was van enige weerstand van Alkmaarse zijde totaal geen sprake meer. Het was vooral te danken aan doelman Joppe ten Broeke dat het geen monsterzege werd voor Aalsmeer, de vervanger van Nick Blaauw was met stip de beste man bij Jong Holland. Dat de ingevallen Sam van der Kamer in de extra tijd de eer redde was louter voor de statistieken.

Jong Holland was nog wel zo goed begonnen tegen het sterke Aalsmeer. Het meeste balbezit was wel voor de thuisploeg maar het stond als een huis bij Jong Holland. Onder aanvoering van het centrale verdedigingsduo Jay Haanraads en Yaluca Arntz gaf het weinig weg en anders was daar altijd nog Joppe ten Broeke. Dankzij een sterk spelend middenveld kwam het er bovendien met goed voetbal uit. Er kwam een slordigheidje aan te pas waardoor Calvin Valies in de 29e minuut kon scoren (1-0). Ondanks dat Jong Holland nog een tegenslag moest incasseren door het uitvallen van Arntz met nogal wat omzettingen tot gevolg bleef het uitstekend tegenspel bieden. En op slag van rust leek Gijs Raven zijn ploeg langszij te brengen maar zijn fenomenale pegel werd door Caril Heeren even fenomenaal gestopt.

En dus was na de thee alles nog mogelijk. Jay Haanraads: “het besef was er volop dat er na de rust nog wat te halen viel. En dat bleek toen Luc (Straathof, red.) oog-in-oog met Caril Heeren kwam maar jammer genoeg niet kon scoren. Daarbij aangetekend dat de hoek voor hem ook niet makkelijk was. Daarna ging er weinig meer goed. Mede dankzij Joppe bleven we nog in de wedstrijd maar na die twee tegengoals vlak achter elkaar was het gebeurd.”
Er kon na iets meer dan twintig minuten in de tweede helft inderdaad een groot kruis door al die goede voornemens in de rust. Valies liet zijn tweede treffer noteren en twee minuten later haalde Axel Wendt vanaf twintig meter verwoestend uit (3-0). Mike Dam en de ingevallen Rachid el Yaghmouri voerden de score op tot 5-0 waarna de eveneens ingevallen Sam van de Kamer in blessuretijd zorgde voor de Alkmaarse eretreffer.

De komende weken twee ploegen uit het rechter rijtje tegen wie Jong Holland zich geen misstap kan permitteren. Carl Ern: “tegen AMVJ en Almere moeten we laten zien dat we op de plek staan waar we thuishoren, Maar in de 2e klasse zijn alleen maar pittige tegenstanders, daar win je niet zomaar even van.”