1156DJ
MARKEN
tel. 0299-601268

Vormbehoud aangetoond

Slechts een handjevol trouwe aanhangers van Jong Holland hadden de moeite genomen om af te reizen naar Marken. De thuisblijvers misten daardoor een ongekende en dikverdiende overwinning (0-6) tegen de Markenaren die in hun clubgeschiedenis nog niet eerder is voorgekomen. Voor de thuisploeg betekende het in dit seizoen de eerste nederlaag op eigen bodem.
Jong Holland kon in de aanloop naar het duel van zaterdag terugkijken op vier duels op hoog niveau maar zag dat maar beloond met één overwinning, tot frustratie van Carl Ern en zijn ploeg. Het was de vraag of die goede reeks kon worden voortgezet en zo ja, of dat ook punten zou opleveren. Over het eerste liet Jong Holland geen enkele twijfel bestaan en de 0-6 eindstand was geenszins geflatteerd.

Al vanaf de start zocht een gretig Jong Holland het doel op van Yort Willemse en dat resulteerde in een aantal corners op rij. Al in de 3e minuut leverde dat een treffer op toen de opgekomen Sietse Bol snoeihard de corner van Jay Haanraads langs Willemse kopte (0-1). En nadat de thuisploeg tweemaal in scoringskans kwam (Kevin Giele en Youran Burggraaf stuitten op Nick Blaauw) waren het de bezoekers die de wedstrijd dicteerden. En nog voor de rust was het  eigenlijk al over en uit voor Marken. Allereerst vond Jort Feijen na een aanval waarin Sam van de Kamer en Bas Blandaal betrokken waren een gaatje dat net groot genoeg was (0-2). En nog voor de rust was het Rik Wijnker die de bal in het doel kon lopen toen Bol de vrije trap van Haanraads met het hoofd richting tweede paal stuurde (0-3).
Carl Ern zal in de rust zijn mannen ongetwijfeld  hebben gewezen op de eerste minuten na de rust. Daarmee verwijzend naar het duel van een week eerder tegen HBOK toen zijn ploeg na de thee binnen een minuut een tegentreffer moest incasseren. Blijkbaar had dat zijn uitwerking want nu was het zijn ploeg die binnen een paar minuten toesloeg. Haanraads bediende de diepgaande van de Kamer op maat en die deed vervolgens alles goed. De aanname was perfect en de daaropvolgende volley over de graaiende Willemse om in te lijsten (0-4). De ingevallen Jeffrey Schilder die na lang blessureleed weer zijn herintrede maakte was dicht bij een treffer maar mikte op de paal en dat was in aanvallend opzicht de laatste oprisping van de thuisploeg. Dat gold niet voor Jong Holland dat op jacht ging naar meer. En met succes. Boekel schoot op aangeven van Blankendaal de bal langs Willemse (0-5) en Wijnker bracht in de 71e minuut de eindstand op 0-6. Met dank aan Martijn Wierenga kwam hij oog-in-oog met Willemse en Wijnker gaf dat fraais een passend vervolg. Het gaf Ern de gelegenheid voor een driedubbele wissel. Nadat al eerder Kane van Raalte Sam van de Kamer was komen vervangen ging nu het trainingpak uit bij Lex Rooker, Joël Boonstra en Yaluca Arntz. Met name voor Arntz was dat een bijzonder moment. Geblesseerd geraakt op 20 november van het vorig jaar in de wedstrijd in en tegen Aalsmeer maakte hij weer zijn rentree.
Met de vorm en kwaliteit van de ploeg van Carl Ern zit het dus wel goed. Een paar plaatsjes stijgen op de ranglijst zou daaraan meer recht doen dan de plek waar Jong Holland nu staat. Benieuwd wat dat volgende week tegen medekoploper Waterwijk gaat opleveren. De mannen zullen nog niet vergeten zijn hoe in het duel in Almere in de 98e(!) minuut het enige doelpunt van de wedstrijd viel. In het voordeel van de ploeg die daar het minst aanspraak op kon maken: Waterwijk.