2041TZ
ZANDVOORT
tel. 023-5714134

Drie op een Rij

Winst op Zandvoort zou betekenen dat Jong Holland stuivertje zou wisselen met de ploeg van Ted Sanier. Dat lukte, met meer gemak dan Carl Ern van tevoren had ingeschat. Want hoewel de 1-2 eindstand doet vermoeden dat het een dubbeltje op zijn kant was voor de bezoekers viel de enige tegentreffer in de slotminuten nadat Jong Holland volop kansen had gehad om de voorsprong te vergroten. En omdat Zandvoort onmachtig was om er in blessuretijd nog een slotoffensief uit te persen kwam de overwinning geen moment in gevaar.
Het was moeilijk voetballen in de duinpan van sportcomplex Duintjesveld door een strakke zuidwester die ook nog eens rondtolde om het veld en beide ploegen hadden daar behoorlijk last van. Het leverde niet het voetbal op wat Jong Holland in de voorafgaande wedstrijden had laten zien maar het was meer dan voldoende voor de derde overwinning op rij.

De technische staf van Jong Holland had het verstandig gevonden om Jesper Mannes met een lichte knieblessure rust te gunnen en alleen in geval van nood in te brengen. Carl Ern kon wel weer beschikken over Martijn Wierenga en ook Dianto Kuiper startte weer in de basis.
Het was in de beginfase wel even alle hens aan dek toen Zandvoort, gesteund door het windvoordeel, in de eerste tien minuten zeven corners wist te forceren waarvan er één door matig verdedigen bijna het doel in vloog. Aan de andere kant hadden de voortdurend kort gedekte Sam van de Kamer en Jort Feijen moeite om iets wat op een kans leek te kunnen creëren. Het duurde tot de 40e minuut tot Nick Blaauw serieus in actie moest komen toen de vrije trap van Bud Water zijn vuisten trof.

Waren de kansen voor de rust op de vingers van één hand te tellen, na de thee gebeurde er aanzienlijk meer, met name voor het doel van Daan Kerkman. De openingstreffer leek dan ook een kwestie van tijd maar het duurde toch nog een kwartiertje totdat Rik Wijnker die op zijn naam kon bijschrijven. De vrije trap van Lars Boekel werd door Jort Feijen teruggelegd op de meegekomen Wijnker die van dichtbij kon intikken (0-1). En ook na die treffer hoefde Jong Holland niet het beste uit zichzelf te halen om de thuisploeg de baas te blijven. En helemaal niet meer toen Jort Feijen -opnieuw hij- het net vond. De vrije trap van Boekel spatte als een raket via de onderkant van de lat het veld weer in. Bas Blankendaal leek in de rebound te scoren maar dat wist Kerkman nog te voorkomen. Dat lukte hem niet toen de terugspringende bal voor de voeten van Feijen kwam (0-2). Het gaf Ern de gelegenheid om Lex Rooker die een prima wedstrijd had gespeeld naar de kant te halen en Luc Straathof - terug van een blessure- weer speelminuten te laten maken. Nadat Jong Holland wel heel slordig naliet om de score te vergroten was het aan de andere kant de ingevallen Salim Fertout die nog voor enige spanning leek te zorgen (1-2). Daar was, ook in de acht minuten extra tijd, geen sprake van.

Omdat de concurrente punten morste deed Jong Holland uitstekende zaken. Op de ranglijst en in de laatste periode waarin zij samen met HBOK aan kop gaan.