IJsbaanpad 50
1076CV
AMSTERDAM
tel. 020-6794226

Jong Holland kon zaterdag in het duel tegen het hooggeplaatste Arsenal het prima optreden van een week eerder (2-0 winst op Aalsmeer) geen vervolg geven. Na een gelijk opgaande eerste helft waarin het een doelpunt onterecht zag afgekeurd en hen even later een penalty werd ontnomen toen Sam van de Kamer binnen de lijnen onderuit werd gehaald door Kobe Wielkens kwam het vlak voor de rust op achterstand. Toen Daniël Rasche er een kwartier na de rust 2-0 van maakte was Jong Holland even de regie kwijt. Op jacht naar de aansluitingstreffer maakte de thuisploeg slim gebruik van de ontstane ruimtes en kon Kiet Versluys op aangeven van Stefan Batista Pereira simpel intikken en de wedstrijd beslissen (3-0). Het pleit voor Jong Holland dat het het hoofd niet in schoot legde. De ingevallen Bas Blankendaal rondde prima voorbereidend werk van Bram Dekker af (3-1) en even later zag hij zijn volley maar net over gaan. Al bij al was het met name de tweede helft die tot gevolg had dat de wedstrijd in Arsenal een terechte winnaar kreeg.

Carl Ern had na de fraaie winst op Aalsmeer zijn basiself op een plek gewijzigd: Sam van de Kamer die er vorige week niet bij kon zijn keerde daarin terug ten koste van Bas Blankendaal. En omdat hij zijn ploeg graag aanvallend voetbal ziet spelen evenals zijn collega Imro Wielkens golfde het spel vanaf de start op en neer. De thuisploeg probeerde het met lange ballen die achter de laatste lijn moesten vallen en Jong Holland had daar met name in het centrum lastig mee. Het was aan Nick Blaauw te danken dat Jong Holland het eerste half uur ongeschonden door kwam. Shadi El Sabrouty slaagde er niet in om een-op-een met Blaauw te scoren zoals hij ook later op de uitstekende Jong Holland doelman stuitte. Die ook een pegel van afstand van Stefan Batista Pareira uit de kruising joeg. Aan de andere kant had Kobe Wielkens handen en voeten nodig om Sam van de Kamer af te stoppen. Maar ook Jort Feijen, Jesper Mannes en Luc Straathof lieten veel fraais zien maar waren in de eindpass net niet zorgvuldig genoeg. Na een half uur leek Jong Holland pas echt los te komen en Sam van de Kamer poeierde, nadat hij Wielkens weer eens zijn hielen had laten zien op de vuisten van El Abdallaoui. En het dacht even later op voorsprong te komen toen Lars Boekel aflegde op de inkomende Jort Feijen. Terwijl de meegereisde Jong Holland aanhang de treffer al doorgaf aan het thuisfront was daar tot verbazing van alles en iedereen een vlagsignaal wegens buitenspel. Waarschijnlijk ingegeven door een grote dosis clubliefde want daarvan was absoluut geen sprake. En omdat arbiter Koning er zelf niet beter voor stond dan zijn assistent kon hij dat niet wegwuiven. Even later had hij het wel gedaan bij alles wat Jong Holland was toen Van de Kamer in de zestien naar de grond werd gewerkt door Wielkens maar Koning van geen strafschop wilde weten. Op slag van rust was het aan de andere kant de opgekomen Jan Roeters die de hoekschop van Junior Toretta onhoudbaar inkopte (1-0).

Na de thee moest Blaauw al snel weer aan de bak toen Versluys snoeihard uithaalde. Uit de daaruit volgende hoekschop van Toretta was het wel raak toen Versluys die verlengde waarna Rasche de bal voor het inkoppen had. Vanaf dat moment was het Arsenal dat de wedstrijd dicteerde. Het maakte meer en meer gebruik van de ruimtes die ontstonden omdat Jong Holland nog meer risico’s ging nemen. Dat leverde in de 73e minuut de treffer op die de wedstrijd in het slot gooide. De weggestuurde Batista Pereira was niet zelfzuchtig en liet de meegekomen Kiet Versluys de 3-0 aantekenen. Het pleit voor de ploeg van Carl Ern dat het zich zelfs toen nog niet neerlegde bij een nederlaag en het was de ingevallen Blankendaal die voorbereidend werk van Dekker heel fraai afrondde. En even later zorgde hij bijna voor de aansluitingstreffer maar zag zijn volley rakelings over het doel gaan.

Een wedstrijd waarin in de eerste helft ook Jong Holland op voorsprong had kunnen en -door het ten onrechte afgekeurde doelpunt- moeten komen. Na de 2-0 kort na de thee was Arsenal slim genoeg en had het ook kwaliteit genoeg om de wedstrijd niet meer uit handen te geven.