Bogards, Q.J.L.

Accommodatie

Onbekend

Drie op een rij

DVVA, Castricum, AMVJ. Het waren drie opvolgende tegenstanders waartegen absoluut punten moesten worden behaald. Het werden er negen, een maximale score derhalve. Van die drie overwinningen waren de eerste twee dik verdiend, tegen AMVJ had een puntendeling niet misstaan en haalde de Jong Holland aanhang opgelucht adem na het laatste fluitsignaal van Bogards.

Het was geen hoogstaand duel in een winderige Alkmaarder Hout waar de bezoekers in de eerste helft het windvoordeel hadden maar daar niets mee konden uitrichten. Jong Holland liet het initiatief aan de Amsterdammers met als belangrijkste opdracht niet op achterstand te komen en na de rust toe te slaan.
Dat lukte wonderwel want de defensie van Jong Holland stond -wederom- als een huis ondanks dat Thijs Vos daarin door een schorsing ontbrak. Kloosterman en Boujenoui waren heer en meester in het centrum en ook Wijnker en van der Sluijs speelden een dijk van een wedstrijd. In de slotfase kreeg ook doelman Nick Blaauw de kans zich te onderscheiden en ook hij gaf geen krimp.En dus mocht Alpay Alarslan zich door zijn treffer in de 58e minuut matchwinnaar noemen.

In de eerste helft was het uiterst pover wat beide ploegen lieten zien. En omdat zowel Nick Blaauw en Levien Rocha helemaal niets te doen kregen viel er langs de kant weinig te genieten.
Na de thee speelde Jong Holland zoals afgesproken veel meer op de helft van AMVJ en er kwamen ook kansen. Kuiper mikte van afstand net naast en even later kopte van der Meer op aangeven van Alarslan buiten bereik van Rocha op de paal. Maar nog binnen een kwartier kreeg Jong Holland de treffer waar het recht op had. Alarslan versnelde langs de lijn, kapte Dennis Frijn uit en tikte beheerst in (1-0).
De thuisploeg kreeg daarna legio mogelijkheden om het duel op slot te gooien maar deed met de ruimtes die er lagen bitter weinig. Ricky Kumar had in de tweede helft bovendien een middenvelder doorgeschoven. Dat bracht de defensie van Jong Holland niet direct in de problemen maar het middenveld wel.Bovendien kwam Devery Nico Boldewijn er na een kwartiertje in en hij was levensgevaarlijk. Nick Blaauw kreeg het druk. Marc van Moorsel kon van dichtbij uithalen maar trof de vuisten van Blaauw. En omdat Jong Holland in de omschakeling veelvuldig balverlies leed bleven de bezoekers erin geloven en ging de thuisploeg steeds verkrampter spelen. Met als gevolg dat de slotminuten zomaar de gelijkmaker hadden kunnen opleveren. Dat gebeurde niet, ondermeer doordat Boldewijn van een metertje afstand stuitte op de geweldige Blaauw.
Waardoor Jong Holland opnieuw drie punten kon laten bijschrijven maar dat wel met de hakken over de sloot.