Jesse Knetsch

Accommodatie

Onbekend

Kwartiertje te lang

Op 17 februari(!) liep Jong Holland voor het laatst tegen een nederlaag op. Zaterdag moest het haar meerdere erkennen in ZOB (2-4) dat daardoor de thuisploeg op de ranglijst èn in de laatste periode passeerde. Daarmee kreeg de wedstrijd een terechte winnaar maar de Zuidoostbeemsters moesten alle registers opentrekken en kregen Jong Holland pas in de slotfase op de knieën. Niet topscorer Kevin Grent maar invaller Jerry Scholten was het middelpunt van de feestvreugde bij de bezoekers toen hij in de 82e minuut met een kopbal Vanblarcum klopte (2-3). In de extra tijd maakte Dennis Jansen -één van de uitblinkers bij ZOB-  er zelfs nog 2-4 van.

Phuong Nguyen en Rik Melker moesten opnieuw puzzelen door het ontbreken van Martijn Wierenga en Thijs Vos. Kevin Schmidt mocht na lang blessureleed en met weinig kilometers in de benen starten en voor Yaluca Arntz was er voor het eerst in zijn carrière een basisplaats weggelegd.
Toch kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. Het was uitgerekend Bas Blankendaal die voor de wedstrijd was gehuldigd voor zijn 200e wedstrijd in de hoofdmacht van Jong Holland die in de vijfde minuut snoeihard van een meter of twintig uithaalde (1-0). De thuisploeg liet daarna het initiatief aan de bezoekers die het meeste balbezit hadden. Nadat doelman Bjorn Huisman zich bij het uitverdedigen bijna had laten verrassen door Alpay Alarslan bracht Kevin Grent in de 23e minuut eenvoudig de stand in evenwicht op aangeven van Colin Coenderman (1-1). Maar hoewel ZOB het meeste balbezit had was de thuisploeg  in de omschakeling veel gevaarlijker. De opgekomen Wijnker leek te scoren met een treffer vanachter zijn standbeen maar Gerry Bosschieter haalde de bal van de doellijn. Na een mooie actie van Arntz zag van der Meer zijn inzet van dichtbij geblokt. Nadat Dennis Pals aan de andere kant in kansrijke positie te lang aarzelde bracht Alarslan zijn ploeg vlak voor de rust opnieuw op voorsprong (2-1).
Na de rust zette ZOB er van meet af aan flink de sokken in nam alle risico’s van de wereld. Dat pakte bijna verkeerd uit toen Alarslan er in de omschakeling vandoor ging en wilde afleggen op de meegekomen van der Meer. Dat had zomaar de 3-1 kunnen opleveren maar van der Meer kon daar net niet bij. En uit het balbezit van de bezoekers bewees Grent weer eens zijn grote waarde. De aanname , het wegdraaien en afleggen op Coenderman die hij vervolgens een niet te missen kans bood (2-2). Het duel bleef ook daarna het aankijken meer dan waard. Er werd geknokt voor elke meter maar de uitstekend leidende Knetsch had volledig controle over het duel.
De thuisploeg wankelde meer en meer en ZOB-coach Moad Zaoudi  liet zijn mannen één-op-één spelen om nog meer druk te zetten. Vanblarcum voorkwam de 2-3 met een geweldige reflex op een pegel van Grent en even later dacht Grent hem met een lobje te kloppen maar zelfs daar wist de uitstekende Jong Holland doelman nog net de vingers achter te krijgen. Met de debuterende 18-jarige Kevin Rooker voor de moegestreden Arntz en de nog een jaartje jongere Basris Ilbaç voor Kevin Schmidt leek een puntendeling het maximaal haalbare voor Jong Holland. Door de treffers van Scholten en Jansen ging dat feest niet door. En eerlijk gezegd zat dat er vanmiddag ook niet echt in.