Accommodatie

Onbekend

Routiniers maken het verschil

Het leek een herhaling van zetten.
Vorig seizoen nam Buitenveldert de punten mee naar Amsterdam na een knotsgekke wedstrijd met veel doelpunten (3-5). Lang had Jong Holland toen uitzicht op een puntendeling ondanks een binnen tien minuten opgelopen 0-2 achterstand.
Ditmaal stond het zelfs al na zes(!) minuten met 0-2 achter. En ondanks een geweldig slotoffensief bleef de thuisploeg ook nu weer met lege handen achter.
Er stond zaterdag veel jeugd in het veld. Zowel bij de thuisploeg als bij de bezoekers waar met name de leeftijd van doelman Rik Hoogland (16) in het oog sprong. Maar terwijl bij Buitenveldert de routiniers  -aanvoerder Bjorn Ouwehand en Jordi Erken een dijk van een wedstrijd speelden, gold dat bij Jong Holland alleen voor Chelbi Boujenoui. Pas toen beiden niet verder konden raakten de gasten de controle over de wedstrijd kwijt en kwam het eindsignaal van de uitstekend leidende Haringsma als een verlossing.
De bezoekers kwamen al in de 4e minuut fortuinlijk op voorsprong toen Siem van der Sluijs de voorzet van Martin Campbell ongelukkig beroerde en zijn eigen doelman Vanblarcum kansloos was (0-1). Twee minuten later strafte Donny van de Pol slecht uitverdedigen eenvoudig af.
Toch was nog vóór de thee de zaak alweer in evenwicht. Van der Sluijs kwam door een kopfoutje van Holthaus vrij voor Hoogland en tikte beheerst in (1-2). Amper tien minuten later zorgde Mark Hondius  op aangeven van Wijnker met een juweel van een kopbal voor de gelijkmaker.
Na de rust startte Jong Holland opnieuw niet sterk. Antonie de Puysselaar dook vrij op voor Vanblarcum maar slaagde er niet in om hem te omspelen. Even later miste hij van dichtbij na een vrije trap van Van de Pol. Dat was ook de laatste actie van de Puysselaar die door Wilfred den Breejen naar de kant werd gehaald voor Nabil Ezzahri. Een gouden wissel want amper in het veld bracht hij heel fraai Maxim de Swaan in stelling die loepzuiver uithaalde (2-3). Die had even later -opnieuw op aangeven van Ezzahri- de zaak met het hoofd kunnen beslissen maar Vanblarcum kon daar nog net de vingers achter krijgen.
Pas toen achtereenvolgens Erken en Ouwehand niet verder konden raakte Buitenveldert de grip op een fel jagend Jong Holland kwijt. Den Breejen: “ja toen was ik al mijn routiniers kwijt en konden we de rust niet meer bewaren. Maar ze konden beiden echt niet verder. Van Jordi wist ik dat hij de negentig minuten niet vol zou kunnen maken. Bjorn vroeg om een wissel en als die dat zelf aangeeft dan is het echt menens want die gaat er niet zomaar van af.”
Het werd eenrichtingsverkeer. Kuiper probeerde het een aantal malen tevergeefs van afstand en ook in de zestien werd het drukker en drukker maar viel het balletje voor Buitenveldert steeds net de goeie kant op. In de extra tijd was de ingevallen Bart Zijp het dichtst bij de gelijkmaker. Hij kreeg van dichtbij de bal van Wijnker net niet lekker op zijn slof.
Waardoor Buitenveldert met de schrik vrij kwam hoewel de overwinning zeker niet gestolen was. Afgezien van de laatste twintig minuten hadden de Amsterdammers daar recht op.