1035EW
AMSTERDAM
tel. 020-6311476

Onnodig
Er valt voor Jong Holland niet vaak iets te halen tegen O.S.V., zeker niet op het sportpark Oostzanerwerf. Afgelopen zaterdag kreeg die negatieve reeks een vervolg en kreeg de ploeg van Carl Ern met 4-1 op zijn broek. Dat doet vermoeden dat het voor de bezoekers een kansloze missie was maar de nederlaag was niet alleen geflatteerd maar ook nog eens onnodig. Twee momenten in de tweede helft waren bepalend voor de wedstrijd toen in de 54e en 55e minuut achtereenvolgens Nigel Coolen en Joey Noordenbos de 2-1 en 3-1 lieten aantekenen.
Het vermelden waard: voor de 33-jarige Noordenbos was het de 100e treffer in zijn carrière.

Jong Holland begon het duel in de Oostzaan voortvarend en was met goed voetbal de bovenliggende partij. En het toonde zich door de tegentreffer van Joshua Zaandam in de 10e minuut geenszins aangeslagen. Een minuut later bracht Lars Boekel uit een hoekschop in de rebound de zaak alweer in evenwicht. Boekel werd vervolgens na goed werk van Sam van de Kamer in scoringspositie gebracht maar wist dat niet verzilveren. En O.S.V. kwam goed weg toen Herwin van der Maat niet naar de stuip wees toen Martijn Wierenga op slag van rust binnen de beruchte lijnen werd gevloerd.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien met een prima voetballend Jong Holland totdat het in de 54e minuut helemaal mis ging (2-1) en een minuut later nogmaals (3-1). Kansen op de aansluitingstreffer kwamen er wel en Carl Ern schroomde niet om de 18-jarige Bram Dekker en zijn leeftijdgenoot Jort Feijen hun debuut te laten maken in de hoofdmacht. Dat bracht in de stand geen verandering, ook niet met het inbrengen van Luc Straathof die van zijn blessure niet voldoende hersteld was om een hele wedstrijd te spelen. O.S.V. scoorde nog wel: in blessuretijd bepaalde Jesse Willems de eindstand van 4-1.

Opnieuw geen resultaat tegen de blauw-zwarten tegen wie er afgelopen zaterdag meer in had gezeten.