1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Revanche op zichzelf

Jong Holland leed op 8 oktober in Hoorn tegen het toen nog puntloze Zwaluwen’30 een kansloze 4-0 nederlaag. Hetzelfde Zwaluwen’30 waartegen AMVJ een week eerder een regelmatige 3-2 overwinning had geboekt. Hoe klein de verschillen dit seizoen in de 2e klasse A zijn -waar met uitzondering van het zwakke Marken en FC Weesp iedereen van iedereen kan winnen- bewees het duel in de Alkmaarder Hout. Na een duel op haren en snaren, met name in de tweede helft, trok Jong Holland aan het langste eind. Matchwinnaar was Bas Blankendaal die in de 35e minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde.

De thuisploeg zette vanaf de start de toon en leek niet te lijden hebben gehad van de uitglijder van een week eerder. Echt hoogstaand was het niet altijd maar de ploeg was er duidelijk op uit om revanche op zichzelf te halen en AMVJ had het daar moeilijk mee. Het was veelzeggend dat het enige wapenfeit in aanvallend opzicht van de bezoekers de vrije trap van Jasper Stracke was die op de vuisten van Nick Blaauw belandde. Zijn collega Maksim van Ingen had het ook niet echt druk maar moest na iets meer dan een half uur toch vissen. Het vernuft zat hem in het steekballetje van Lars Boekel die dreigde met een indraaiende voorzet maar aflegde op de diepgaande Yannick Combee. Door Combee op maat bediend kon Bas Blankendaal dat moois simpel afronden (1-0). En een paar minuten later leek Jong Holland de voorsprong te verdubbelen na een counter uit het boekje. Daniel Oerip bediende fraai de meegekomen Luc Straathof maar diens inzet stuitte op van Ingen.

Na de thee kregen de bezoekers meer en meer in de melk te brokkelen en Jong Holland had steeds meer moeite om de bal in de ploeg te houden. Dat leverde niet echt veel kansen op voor AMVJ dat creativiteit ontbeerde om de compact spelende thuisploeg echt in de problemen te brengen. Thierry van der Kooye, topscorer van de Amstelveners, lag aan de ketting bij Sietse Bol en Jay Haanraads en liep meer en meer gefrustreerd rond. En naarmate AMVJ meer de lange bal zocht toonde Lex Rooker zich niet te kloppen in de luchtduels.

Toch werd het gaandeweg een kwestie van overleven al leek Jort Feijen uit het niets het duel op slot te gooien. Zijn pegel van afstand trof buiten bereik van van Ingen de paal. Het werd spitsuur voor het doel van Nick Blaauw die na een half uur geblesseerd naar de kant moest. Zijn vervanger Joppe ten Broeke toonde zich in de tumultueuze slotfase stoïcijns, onder meer bij de kopbal van dichtbij van van der Kooye. Tumult was er toen alles en iedereen van AMVJ een strafschop claimde omdat Haanraads met zijn arm een bal van de doellijn zou hebben gehaald. Maar Jasper Jongejan werd in de mêlee van spelers het zicht daarop ontnomen en verklaarde na afloop dat hij heel graag hulp van de VAR had gehad. Het verlossende antwoord kwam van Jay Haanraads zelf. “Absoluut geen strafschop. Als dat wel zo was geweest zou ik dat nu rustig kunnen toegeven. Maar ik ving hem echt met mijn borst op.”

Waarna Carl Ern na negen minuten extra tijd opgelucht kon ademhalen. En Jong Holland drie hele dure en zwaar bevochten punten mocht bijschrijven.
Na een wedstrijd van de mannen tegen de jongens.
Waarin de jongens revanche op zichzelf namen.