1156DJ
MARKEN
tel. 0299-601268

Met het hoofd al bij de nacompetitie

Het had nog verschil gemaakt of Jong Holland in de nacompetitie met Arsenal of Zwaluwen’30 te maken zou krijgen. Daarvoor zou de ploeg van Carl Ern in ieder geval moeten winnen van het al gedegradeerde Marken. Om vervolgens afhankelijk te zijn van het resultaat van Zwaluwen’30 in hun wedstrijd tegen OSV want bij puntverlies van de Horinezen zou Jong Holland die op basis van het doelsaldo voorbijsteken op de ranglijst en zouden die hun opponent zijn.  Jong Holland deed tegen Marken wat het moest doen (2-4) maar dat deed Arsenal ook in Oostzaan (3-4), zij het dat de benodigde winnende treffer voor de Amsterdammers  pas in de extra tijd viel.

Het leek Jong Holland ogenschijnlijk niet veel uit te maken wie het in de nacompetitie tegen zich zou krijgen want het speelde tegen de Markenaren niet bepaald met het mes tussen de tanden. Nadat Eelke de Graaf al in de derde minuut maar net over kopte waren de kansen er ondanks vrijwel voortdurend balbezit voor de bezoekers in de omschakeling voor Marken. Het was aan Joppe ten Broeke te danken -hij verving Nick Blaauw tussen de palen- dat het na de openingstreffer van Luke de Waart niet op grotere achterstand kwam. Tot twee keer hield hij de Waart van een zeker lijkend doelpunt af en een keer kreeg hij hulp van de paal bij de inzet van opnieuw de Waart. Zijn collega aan de overkant hoefde niet een keer in actie te komen maar moest wel een keer vissen. Op slag van rust kopte Eelke de Graaf de vrije trap van Lars Boekel fraai langs de kansloze Lloyd Dielingen (1-1).

Na de thee zat er bij Jong Holland  aanzienlijk meer de gang in en Dielingen kreeg het nu wel druk. De Graaf, Mannes en Dekker waren dichtbij een treffer en in de 63 minuut was het raak. Sam van de Kamer maakte goed voorbereidend werk van de Graaf overtuigend af (1-2). Dat leek de opmaat voor nog meer Alkmaarse doelpunten maar het was de thuisploeg die scoorde. Het was opnieuw de Waart die hard en zuiver uithaalde (2-2). Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok was het toch weer Jong Holland dat aan de leiding kwam. De uitstekend ingevallen Joël Boonstra rondde op aangeven van Jesper Mannes met het hoofd heel fraai de mooiste aanval de middag af (2-3). En nog net voordat scheidsrechter Jack van Egmond het voor gezien wilde houden maakte Lars Boekel er uit een vrije trap ook nog 2-4 van.

Jong Holland kan zich opmaken voor de nacompetitie en treft in de eerste ronde zoals gezegd Arsenal. Waartegen het in eigen huis met 3-2 winst van het veld stapte waarna in de return in Amsterdam de punten werden gedeeld (2-2).