Duintjesveldweg 7
2041TZ
ZANDVOORT
tel. 023-5714134

De statistieken spraken niet in het voordeel van Jong Holland. Niet alleen had de ploeg van Carl dit seizoen nog geen een uitwedstrijd weten te winnen: het had ook nog geen twee overwinningen op rij geboekt. Bovendien was het de vraag in hoeverre  Die Andere Wedstrijd - Oranje tegen de Verenigde Staten- zou meespelen in de Kennemerduinen. In een wedstrijd die om die reden ook nog eens eerder dan gebruikelijk zou beginnen. Om met dat laatste te beginnen: beide ploegen gaven na het eerste fluitsignaal van Vincent Koning vol gas en hielden dat pedaal negentig minuten diep ingedrukt. Het gevolg was een wedstrijd die boeide van de eerste tot de laatste minuut met Jong Holland als gelukkige winnaar. Want anders dan de 1-4 uitslag doet vermoeden was Zandvoort in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij geweest. Het is veelzeggend dat Nick Blaauw werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. De Jong Holland doelman was onpasseerbaar en kreeg ook hulp van het aluminium.

Het was, zoals trainer/coach Ern na afloop opmerkte ook ‘de mannen tegen de jochies’ maar zijn jonkies lieten zich niet het kaas van het brood eten in de felle duels tegen het fysiek sterke Zandvoort. Maar terwijl de bezoekers moeilijk onder de druk van Zandvoort konden uitkomen viel de openingstreffer aan de andere kant. Jort Feijen bediende Jesper Mannes op maat die dat keurig afrondde (0-1). Dat zou niet de ruststand worden want na een spervuur van aanvallen, gemiste kansen en een serie corners viel de terechte gelijkmaker dan toch (1-1).

Na de thee -nu met de stevige wind in de rug- kwam Jong Holland meer en meer in haar eigen spel en het kwam opnieuw aan de leiding. De vrije trap van Lars Boekel vanaf de zijkant vloog over alles en iedereen -inclusief doelman Daan Kerkman- in de kruising (1-2). En niet veel later liep Sam van de Kamer iedereen eruit en behield het overzicht. De meegekomen Bas Blankendaal verlengde de voorzet overtuigend tot achter Kerkman (1-3). Daarmee was de koek bij het dappere Zandvoort wel op -mede door het ongeloof over het scoreverloop- terwijl Jong Holland op zoek ging naar meer. Na een kort genomen corner slalomde de onvermoeibare Joël Boonstra  in de 89e minuut door de Zandvoortse defensie, legde af op Sietse Bol die de 1-4 in de touwen joeg.

Een geflatteerde overwinning (Ern sprak zelfs van een gestolen overwinning) waardoor Jong Holland wel met een heel goed gevoel de winterstop in gaat.
Donderdagavond komt sinterklaas de selectie een bezoek brengen en op vrijdagavond 16 december is er een eindejaarsfeest voor alle leden, sponsors, vrijwilligers, clubondersteuners enzovoort van Jong Holland. Ook weer georganiseerd door de Jong Holland selectie.
Meer dan alleen een groepje voetballers.