1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Om je vingers bij af te likken

De opdracht vooraf was duidelijk. Door te winnen van Zandvoort zou Jong Holland vrijwel verzekerd zijn van deelname aan de nacompetitie om promotie. Tegelijkertijd zou het voldoende afstand kunnen nemen van de plek die eveneens nacompetitie betekent maar dan wel om handhaving in de 2e klasse. En het lijkt te gek voor woorden maar ondanks de 6-0 winst op Zandvoort staat Jong Holland officieel nog steeds niet veilig. Niet dat Carl Ern daar wakker van zal liggen met nog twee wedstrijden te gaan (tegen de twee staartploegen Weesp en Marken) maar raar blijft het. Zelf deed het overtuigend wat het moest doen want een gretig en geconcentreerd spelend Jong Holland was zaterdag de Zandvoorters vrijwel voortdurend de baas en met de 6-0 eindstand mochten de bezoekers nog niet eens mopperen. Absolute uitblinker bij de thuisploeg was Sam van de Kamer die zelf twee treffers voor zijn rekening nam en drie assists liet noteren.
De zes Alkmaarse doelpunten waren stuk voor stuk om in te lijsten en dat begon al met de openingstreffer in de 14e minuut. Bram Dekker stuurde met een loepzuivere pass Sam van de Kamer de diepte in en de linker verdediger was na een lange sprint precies op tijd om de voorzet van van de Kamer langs doelman Kerkman te koppen (1-0). En een minuut later pegelde van de Kamer op aangeven van Bas Blankendaal de bal snoeihard langs Kerkman (2-0). Eelke de Graaf maakte er voor de rust nog 3-0 van toen hij op aangeven van van de Kamer inkomend bij de tweede paal nog net het gaatje zag tussen die paal en doelman Kerkman. Kerkman wist nog wel van dichtbij Jesper Mannes van een treffer af te houden na een juweel van een aanval met Lars Boekel en -opnieuw- van de Kamer in de hoofdrol.
De thuisploeg begon een beetje tam aan de tweede helft en Nick Blaauw moest twee keer kort achter elkaar aan de bak. Eerst bij de inzet van Nigel Berg -uitblinker bij de bezoekers-  en even later toen Nigel Castien hard en zuiver uithaalde. Maar vervolgens was Jong Holland weer bij de les en toen Eelke de Graaf over de knie ging bij Dani Kirchhoff mocht Bas Blankendaal vanaf elf meter de voorsprong uitbouwen. Normaal een zekerheidje maar nu koos Kerkman de hoek die ook Blankendaal in gedachten had. Amper vijf minuten later werd het wel 4-0 toen van de Kamer op maat werd bediend door Jesper Mannes en beheerst afrondde. Daarmee was de koek nog niet op toen de opgekomen Bram Dekker het overzicht behield en Eelke de Graaf van dichtbij zijn tweede treffer van de middag mocht noteren. Een treffer met een gouden randje want voor de Graaf was dat zijn 100e doelpunt in zijn rijke carrière.
Na een vierdubbele wissel waarbij Carl Ern Boekel, Blankendaal, Haanraads en de Graaf naar de kant haalde was het slotakkoord voor invaller Beau Böhling. Weer was van de Kamer de aangever waarna Böhling beheerst de 6-0 op het bord bracht. Nadat de eveneens ingevallen Kane van Raalte nog de paal had getroffen hield de uitstekend leidende Julio Barrales het na exact negentig minuten voor gezien.
En daar hadden beide ploegen geen enkel bezwaar tegen.