1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Jong Holland bewijst status

Het was een wereld van verschil. Op 8 oktober ging Jong Holland in Hoorn kansloos onderuit tegen Zwaluwen’30 (4-0). Afgelopen zaterdag waren de bezoekers dolblij met de puntendeling dankzij de gelijkmaker in de 96e minuut van invaller Caion Chioccarelli (3-3). Want ondanks dat bij de thuisploeg maar liefst vier basisspelers ontbraken -die stonden op de ski’s- zou een overwinning voor de ploeg van Carl Ern zeker niet onverdiend zijn geweest.

Dat zag er in de openingsfase niet naar uit. Die was voor Zwaluwen’30 dat Jong Holland zwaar onder druk zette en na tien minuten op voorsprong leek te komen toen de kopbal van Diovaris Balentina via de onderkant van de lat in de handen van doelman Joppe ten Broeke belandde. Maar na die flitsstart kreeg de thuisploeg grip op de wedstrijd en met de levensgevaarlijke voorhoede die wel volledig intact was had Zwaluwen’30 de grootste moeite. Zoals in de 17e minuut toen Eelke de Graaf een prachtige aanval, opgezet door Kane van Raalte en voorgegeven door Jesper Mannes een passend vervolg gaf (1-0). Jort Feijen kon even later de diepe bal van de uitstekend spelende Bas Blankendaal niet lekker aannemen om de voorsprong te verdubbelen. En nadat ten Broeke na een half uur de gelijkmaker wist te voorkomen was het opnieuw Feijen die na een snelle ingooi van Bram Dekker leek te scoren maar zijn inzet net naast zag gaan. Daarmee was de koek in de eerste helft nog niet op. Mannes mikte met het hoofd naast waarna Balentina voor de bezoekers de paal trof. Op slag van rust bracht Calvin den Boer op de doellijn redding op de inzet van Feijen.

Het spektakel ging na de thee onverminderd door. De Graaf mikte met het hoofd de voorzet van Feijen net naast. En even later werd Jong Holland een doelpunt onthouden toen bij de treffer van Sam van de Kamer de vlag onterecht omhoog ging wegens vermeend buitenspel. Nadat Feijen op de corner van Haanraads de lat had getroffen was het aan de andere kant wel raak. Leon Schipper probeerde het in de 70e minuut maar eens van afstand en met succes (1-1). Binnen tien minuten had de thuisploeg dat weer rechtgezet. Jesper Mannes rondde eerst uitstekend doorzetten van van de Kamer af (2-1). En toen de uittrap van ten Broeke slim werd doorgekopt door de Graaf anticipeerde Mannes daar uitstekend op om de bal vervolgens beheerst langs Droomers te schuiven (3-1). Met nog tien minuten op de klok leek dat de beslissing, mede toen Balentina snoeihard naast kopte. Ondanks dat Bram Dekker er met een arm uit de kom vanaf moest kwam de thuisploeg niet echt in de problemen ondanks het slotoffensief van de bezoekers die achterin alle risico’s namen. In de 90e minuut leverde dat wel de aansluitingstreffer op: dit keer wist Balentino met het hoofd wel heel fraai het doel te vinden. En de ingevallen Caio Chioccarelli zorgde voor dolle vreugde bij Zwaluwen’30 toen hij in de 96e minuut van afstand loepzuiver uithaalde (3-3).

Teleurstelling dus bij de thuisploeg en ook bij trainer/coach Carl Ern. “Teleurstelling uiteraard over de uitslag, we waren zo dicht bij een verdiende overwinning. Maar niet teleurgesteld over wat mijn ploeg vanmiddag heeft laten zien, daar ben ik alleen maar trots op. En wat deden de jongens die normaal niet starten het geweldig. Van tevoren had ik met alle afwezigen niet ontevreden geweest met een gelijk spel waardoor wij Zwaluwen onder ons zouden houden. Het zegt veel over de sterkte Avan mijn selectie dat ik nu niet eens blij ben met dat puntje.”