1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Bizar

Ongeloof en verbijstering. En plak daar nog maar een rijtje woorden van gelijke strekking aan vast. Met nog drie minuten op de klok leek Jong Holland op een 3-2 overwinning af te stevenen waar niks op af te dingen viel.

Een heel ongelukkig eigen doelpunt bracht de Amsterdammers tot hun eigen verbazing alsnog langszij maar daar bleef het niet bij. Terwijl de thuisploeg fel op jacht ging omdat dat alsnog recht te zetten zorgde Davelino Markus er uit ogenschijnlijk kansloze positie voor dat zijn ploeg zelfs met de volle buit aan de haal ging.

De druiven waren dus zuur voor de ploeg van Carl Ern die noodgedwongen aan zijn basisopstelling had moeten sleutelen door afwezigheid van Jay Haanraads en Bas Blankendaal. Yaluca Arntz die na lang blessureleed Haanraads zou vervangen raakte tijdens de training opnieuw geblesseerd en de niet postfrisse Joël Boonstra bleek tijdens de warming-up niet fit genoeg waardoor Lex Rooker -net terug van een blessure- alsnog moest starten. Maar Jong Holland kan met haar brede selectie een stootje hebben en Carl Ern zal met genoegen gezien hebben hoe Siem van der Sluijs en Kane van Raalte, wiens optredens toch veelal beperkt zijn tot invalbeurten, het er vanaf brachten.

Jong Holland vloog uit de startblokken na het eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende Jesse Knetsch en Daniel Marzan Hernandez moest meteen aan de bak. Toch duurde het tot de 20e minuut toen hij moest capituleren op de inzet van Eelke de Graaf die uitstekend voorbereidend werk van Lars Boekel afrondde. Terwijl de bezoekers met kunst en vliegwerk een tweede treffer probeerden te voorkomen kwam uit het niets de gelijkmaker. Een snel genomen vrije trap werd door Markus met hoofd verlengd tot achter Blaauw. Nog voor de rust zorgde Jort Feijen er voor dat de verhoudingen in het veld ook op het scorebord zichtbaar waren. Marzan Hernandez verkeek zich op een lange bal van Van der Sluijs en Feijen tikte de bal over de uitgekomen doelman om vervolgens af te drukken (2-1).

Ook na de thee was Jong Holland de bovenliggende partij hoewel Nick Blaauw fraai de gelijkmaker wist te voorkomen, ook op de inzet in de rebound van Markus. Het was Touvarno Pinas die het in de 65e minuut maar eens van afstand probeerde en met succes. Vanaf de middenlijn vloog de bal over Nick Blaauw het doel in (2-2). Ook op die teleurstelling had de thuisploeg al binnen vijf minuten een antwoord. Jesper Mannes liet alles en iedereen op links zijn hielen zien en Sam van de Kamer rondde al dat fraais af. Jong Holland ging op jacht naar meer en de 4-2 leek een kwestie van tijd maar het hielp niet mee dat de assistent scheidsrechter aan DWS-zijde aan zijn taak een heel andere invulling gaf. Voortdurend ging de vlag bij kansrijke aanvallen van de thuisploeg volkomen ten onrechte omhoog wat Jesse Knetsch uiteindelijk deed besluiten op zijn eigen waarnemingen af te gaan. Daar moeten de Amsterdammers toch echt wat aan doen.

Ondanks dat alles leek Jong Holland op een zekere en verdiende overwinning af te gaan maar dat liep heel anders af. In de 87e minuut schoot Blaauw toen hij de bal wilde wegschieten tegen Van der Sluijs aan en rolde bal het doel in. Waarna Davelino Markus in de extra tijd de sensatie kompleet maakte (3-4).