Keetzijde 20
1135VX
EDAM
tel. 0299-321703

Een ramp is het nou ook weer niet maar Carl Ern stapte niet echt vrolijk van het veld na de puntendeling tegen EVC (1-1). Blije gezichten waren er wel bij zijn collega Ricardo Appelman die op voorhand had getekend voor een puntje tegen het sterk geachte Jong Holland. Want hoewel de Edammers evenveel punten bij elkaar hadden gespeeld dan hun Alkmaarse opponenten en daar ook nog een wedstrijd minder nodig voor hadden gehad spraken de voortekenen in het voordeel van de bezoekers. Een week eerder hadden zij immers de ongeslagen koploper AFC met 6-0 een pak slaag gegeven en in de heenwedstrijd kreeg EVC in Alkmaar een 0-5 nederlaag aan zijn broek. Het was dus alleszins begrijpelijk dat Appelman had gekozen voor een verdedigende speelwijze waarbij het balbezit aan de bezoekers werd gegund om in de omschakeling met name de snelle Brian Rossenaar te zoeken.

Dat scenario leek al snel de prullenbak in te kunnen. Sjors Out kon in de 3e minuut met een geweldige redding nog voorkomen dat de pegel van Sam van de Kamer Jong Holland op voorspong zette. Maar tien minuten was de EVC-doelman kansloos toen Jort Feijen slecht verdedigen van Niek van Diepen afstrafte en beheerst Out het nakijken gaf. Dat leek de opmaat voor een gemakkelijke middag voor Jong Holland maar dat was te vroeg gejuicht. Nog geen tien minuten later was het weer gelijk. Vince Mens legde Lars Boekel in de luren om vervolgens op maat terug te leggen op Brian Rossenaar. Die haalde recht voor het doel snoeihard uit (1-1). En hoewel ook daarna het meeste balbezit voor Jong Holland was moest Nick Blaauw twee keer aan de bak. Eerst toen hij de opgekomen Mens op zich af zag komen en even later had hij het antwoord klaar op de inzet van Daniel Kemper. Aanvallend was het bij de bezoekers toch vooral veel gebrei en weinig wol. De grootste kans was vlak voor de rust wel voor Jong Holland toen Jesper Mannes met een juweel van een pass Sam van de Kamer bediende maar het schortte aan diens aanname om dat een passend vervolg te geven.

De tweede helft gaf een ongewijzigd spelbeeld te zien. Jong Holland had vrijwel voortdurend balbezit maar slaagde er maar niet in om gaten te schieten in de groen-rode muur. Het was veelzeggend dat Out pas in de 73e minuut weer pas echt de handen uit de mouwen moest steken toen de opgekomen Boekel snoeihard en zuiver uithaalde. Druk voor het doel van Out was het wel en met het verstrijken van de tijd leek er nog een Alkmaarse treffer aan te komen. Het regende corners maar de boomlange en kopsterke Edamse verdediging gaf geen krimp. Ook niet toen Carl Ern in de slotfase voor de geblesseerde Sam van de Kamer de kopsterke Yaluca Arntz inbracht.

Onnodig puntverlies was toch wel de mening van de meegereisde Jong Holland aanhang. En dat was het ook.