Nurretin Eren

Accommodatie

Onbekend

Jong Holland swingt in tweede helft

Door een uitstekende tweede helft met bij vlagen heel fraai voetbal moest Amstelveen Heemraad er ook in de Alkmaarder Hout aan geloven (3-0). Eerder, op 27 januari, was in de heenwedstrijd het verschil ook drie doelpunten in het voordeel van Jong Holland (1-4). Toen waren de bezoekers vanaf het begin de bovenliggende partij: het speelde misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen. In Alkmaarder ging het lang gelijk op en werd het verschil pas na de rust gemaakt.

Beide ploegen begonnen met veel vertrouwen aan het duel. De thuisploeg liep voor het laatst op 17 februari tegen een nederlaag op, de Amstelveners zelfs nog een week eerder. Die resultaten hadden tot gevolg dat beide ploegen uitzicht hadden op winst van de laatste periode.
Bij Jong Holland ontbraken Daniel Kloosterman en Mark Hondius door blessures, laatstgenoemde was in Amstelveen goed voor twee twee doelpunten. Jay Haanraads ontbrak vorige week maar was er nu wel weer bij en dat scheelde een slok op een borrel. In de eerste helft was er veel strijd en inzet maar dat leverde allemaal weinig goeds op. Het oogde rommelig door veel balverlies en verkeerde keuzes zowel bij de thuisploeg als bij de gasten. Opwindend was het daardoor niet tot de 21e minuut toen Jari van der Meer een dot van een kans kreeg maar het zijnet trof. En op slag van rust kon aan de andere kant Robin Oussoren ongehinderd uithalen maar mikte naast.

Na de thee werd het allemaal heel anders. Jong Holland schakelde een tandje bij, toonde zich scherper in de duels en men vond elkaar nu wel. Na amper tien minuten leek dat tot resultaat te leiden toen de wederom sterk spelende Kuiper binnen de zestien van de sokken werd gelopen door Nick Lammers. De bal ging niet op de stip omdat Eren de voordeelregel toepaste maar de inzet van Alpay Alarslan was te slap om doelman Dirk Roelofsen te verrassen. Veel tijd om daarover na te zeuren was er niet want een minuut later was het wel raak. Alarslan bediende van der Meer op maat en die maakte dat heel vakkundig af (1-0).  Daarmee was de beer los en ging het bij Jong Holland als de brandweer. Haanraads, Kuiper, Wierenga en Blankendaal heersten op het middelveld en met prachtig positiespel ging de thuisploeg op jacht naar meer. Ook met de veilige gedachte dat het ook zaterdag weer kon vertrouwen op hun ijzersterke defensie.
In de 25e minuut verdubbelde Jong Holland haar voorsprong. Kuiper haalde snoeihard uit na de zoveelste fraaie actie van Wierenga maar trof de vuisten van Roelofsen. De afgeslagen bal werd door Haanraads ingebracht en de inkomende Alarslan joeg de bal snoeihard in het dak van het doel (2-0). En diezelfde Alarslan liet vijf minuten later de 3-0 aantekenen op aangeven van Blankendaal.

Een gepaste uitslag door een prima tweede helft waarmee de ploeg van Phuong Nguyen en Rik Melker haar vijfde positie op de ranglijst verstevigt en nu samen met Blauw Wit Beursbengels aan kop gaat in de derde periode. Saillant detail: bij Jong Holland kwam Yaluca Arntz in de slotfase in het veld. Kleinzoon van Peter Arntz, voormalig voetballer van AZ en het Nederlands elftal. Bij Amstelveen Heemraad speelde Joel Silooy, zoon van Sonny Silooy. Hij kwam uit voor Ajax en het Nederlands elftal.