Weltevreden 1
3731AL
DE BILT
tel. 030-2204575

Jong Holland heeft zich geplaatst voor de vierde -tevens laatste- ronde van de nacompetitie. De 2-2 eindstand die na de reguliere speeltijd was bereikt maakte een verlenging nodig waarin niet werd gescoord. In de daarop volgende penaltyreeks hield Jong Holland in het tropische De Bilt het hoofd het meest koel. Nadat Jorn Wester (hij schoot over) en Jelle Vliet (gestopt door Nick Blaauw) hadden gemist kon Sietse Bol de zaak beslissen en dat deed hij. Voor de thuisploeg betekende dat degradatie naar de 2e klasse. Jong  Holland kan zich opmaken voor de finale tegen Victoria uit Loosdrecht dat verrassend in en tegen Nunspeet  won. Ook daar kwam er na de 2-2 stand een verlenging aan te pas waarin de Loosdrechtenaren twee keer scoorden.

Jong Holland dus na winst tegen ASVArsenal (1-2), FC Breukelen (1-3) ook in de kookpot van sportpark Weltevreden opnieuw de sterkste maar er kwam een Houdini act aan te pas met in de hoofdrol Joël Boonstra. De kanonskogel die in de 98e minuut bij een 2-1 stand van zijn voet vertrok sloeg over de ver voor zijn doel staande Ruben de Renner in als een bom, letterlijk en figuurlijk. De afstand? Als ik het hou op veertig meter zal ik er niet ver van af zitten. En als Boonstra nog even had gewacht met uithalen zou de uitstekend leidende Nurretin Eren inmiddels voor het einde hebben gefloten. Een sensationeel slot dus van een wedstrijd die voor Jong Holland moeizaam was begonnen. De ploeg slaagde er maar niet in om het sterke middenveld van 1e-klasser De Bilt met als uitblinker Jonas Deelen en aanvoerder Sam Eerdmans aan banden te leggen. Dat zorgde voor veel balbezit van de thuisploeg die ook regelmatig opdook voor het doel van Nick Blaauw. Die kreeg in de 20e minuut hulp van de lat bij de vrije trap van Jens van Doorn en Eren en zijn assistent hadden goed gezien dat de in de rebound scorende Delen dat in buitenspelpositie had gedaan. Met Jorn Wester voor de bij die actie geblesseerd geraakte Delen bleef De Bilt op zoek naar de openingstreffer en die kwam er nog voor de rust. Het was Robin Nooteboom die in de 40e minuut ongehinderd kon uithalen (1-0). Keerpunt in de wedstrijd was het wegzenden vlak na de rust van Tycho de Wit. Hij was met zijn sliding op Sietse Bol veel te laat en Eren stond daar met zijn neus bovenop. Daarmee draaiden de verhoudingen in het veld volledig om en de Renner voorkwam met een geweldige redding de gelijkmaker van Eelke de Graaf. Ondanks dat overwicht was het de thuisploeg die in de omschakeling de voorsprong via Jorn Wester verdubbelde (2-0). Met Lex Rooker voor Jort Feijen bleef het De Bilt onder druk zetten en Sam van de Kamer leek voor de aansluitingstreffer te zorgen maar trof de paal. Zowel Carl Ern als zijn collega Joël Titaley besloten tot wissels en die bleken cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd. Titaley was gedwongen zijn beste man Sam Eerdmans naar de kant te halen en ook bij Jay Elders was het beste er wel af. Ern bracht Yaluca Arntz en Beau Böhling in en even later Kane van Raalte voor Jesper Mannes. Die wissels pakten voor Jong Holland beter uit dan voor de thuisploeg en dat Ern kan beschikken over een brede selectie betaalde zich uit. Toch duurde het tot de 84e minuut tot Sietse Bol met het hoofd de spanning weer helemaal terugbracht. Met als apotheose de eerder omschreven beauty van Boonstra.
In de verlenging was Jong Holland heer en meester en het leek -in tegenstelling tot De Bilt- niet van plan om het op strafschoppen te laten aankomen. Lex Rooker leek voor die vroegtijdige beslissing te zorgen maar zag zijn geweldige pegel van afstand via de onderkant van de lat weer het veld in stuiten. Ern gebruikte zijn laatste wisselmoment om Siem van der Sluijs in te brengen voor Boonstra en dat zou later ook goed uitpakken. Hij was later een van de aangewezen penaltynemers en scoorde ook. Van der Sluijs: “Ik had van de week bij de training tegen Carl gezegd dat, als het op penalty’s zou uitdraaien, ik er ook graag een wilde nemen. Ik was er van overtuigd dat ik hem zou maken.”
Penalty’s moesten inderdaad de beslissing brengen en dat deed Jong Holland zoals gezegd beter dan De Bilt. Boekel en de Graaf misten niet evenals van der Sluijs. En omdat Wester en Vliek dat voor de De Bilt wel hadden gedaan braken er wilde taferelen uit toen Sietse Bol zijn strafschop in de touwen joeg.
Na een moeizaam begin waarin Jong Holland niet echt los kwam liet het opnieuw zien niet van opgeven te willen weten. In de wetenschap dat het beter kan dan het tegen 1e-klasser De Bilt liet zien biedt dat perspectief voor de allesbeslissende wedstrijd tegen Vicoria.
Nog maar zes nachtjes slapen tot zaterdag.