Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 12

1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Veelbelovend

Het moet wel heel raar lopen wil Jong Holland niet de poulefase van de districtsbeker een gevolg geven. De ploeg van Carl Ern trof zaterdag in 1e-klasser VIOS(W) de hoogst geklasseerde tegenstander en veegde daarmee de vloer aan. Na een 6-0 ruststand eindigde het duel in 9-2 en daar mochten de bezoekers niet eens over mopperen. Grote man bij de thuisploeg was Sam van de Kamer met vier goals en drie assists. Drie van zijn doelpunten vielen in de eerste helft, een onvervalste hattrick dus. Eenzelfde hattrick liet ook Jort Feijen nog voor de thee noteren en dat was lang geleden. Bij de topscorer leek aan het einde van een loodzwaar seizoen het beste er een beetje van af, wat hij tegen VIOS liet zien moet zijn trainer goed gedaan hebben. Het was voor de Jong Holland coach toch een wedstrijd om van te genieten want zijn ploeg ging er de volle negentig minuten vol in met bij vlagen voetbal om je vingers bij af te likken. En Ern beschikt over een brede selectie met daaronder nog eens een talentvol Onder-23 team dat veel moois voorspelt.

Het begon tegen VIOS overigens met een gelukstreffer toen de als voorzet bedoelde bal van Sam van de Kamer er in de 10e minuut bij de tweede paal in vloog. Maar daarna ging het snel. Feijen tikte de 2-0 erin na fraai voorwerk van Eelke de Graaf waarna van de Kamer slecht uitverdedigen van de bezoekers afstrafte. De paal voorkwam vervolgens een treffer van de Graaf maar na een snel genomen vrije trap van de Graaf was de voorzet van Boekel op Feijen uit het boekje (4-0). Van de Kamer was vervolgens de enige die geloofde in de lange bal van Haanraads en zijn stiftje op de uitgelopen Botman mocht er ook zijn (5-0). Het duurde tot de 33e minuut tot de bezoekers daar iets tegenover konden stellen en Joppe ten Broeke fraai redde op de pegel van Miles Vork. En even later Jild Wardenaar van een treffer afhield. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Jong Holland met van de Kamer en Feijen in de hoofdrol. De eerste als aangever waarna Feijen de bal voor het intikken had (6-0).

Veelal wordt een duel met zo’n ruststand er in de tweede helft niet beter op maar het pleit voor de thuisploeg dat zij vol het gas erop hielden. De bezoekers gingen er met de wissels van Jurg Bosman wel op vooruit maar het was de ingevallen Daniel Oerip die de score voor Jong Holland opvoerde. Hij haalde op de voorzet van van de Kamer snoeihard en onhoudbaar uit (7-0). Nadat de razendsnelle Finn Beemsterboer kort achter elkaar tweemaal had gescoord was het van de Kamer die voor het mooiste doelpunt van de wedstrijd zorgde. Na twee man te hebben uitgespeeld joeg hij de bal van afstand in de kruising. Waarna de man van de wedstrijd vlak voor tijd na opnieuw een hoogstandje de meegekomen Ourip in staat stelde al dat moois te verzilveren (9-2).

Het vermelden waard: Lex Rooker. Hij deed op het middenveld werkelijk alles goed, een lust voor het oog.

Volgende week zaterdag speelt Jong Holland om de beker om 17.00 uit tegen Bloemendaal. De week daarop, ook om 17.00, op eigen terrein tegen JVC.
Hou voor de aanvangstijden voor de zekerheid de Jong Holland website in de gaten.