Martijn Mol

Accommodatie

Onbekend

Met een goed gevoel de winterstop in

Evenals vorig seizoen deelden ZOB en Jong Holland in Zuidoost Beemster de punten, bovendien met dezelfde cijfers. En opnieuw was Kevin Grent de maker van het enige doelpunt van de thuisploeg. Daarmee houdt de vergelijking wel op want zaterdag was het een totaal andere wedstrijd. Niet alleen omdat vorig jaar Rik Wijnker zorgde voor de Alkmaarse treffer en ditmaal Alpay Alarslan maar ook omdat ZOB toen in de slotfase alsnog langszij kwam en nu Jong Holland terugkwam na een achterstand.
De ploeg van Mohad Zaoudi kende een matige seizoenstart maar draait nu weer als een trein en is vast van plan een prijsje (lees: periodetitel) te pakken. Die intenties waren vanaf het eerste fluitsignaal al meteen duidelijk. ZOB startte furieus en zette de bezoekers in hoog tempo onder druk. Tot tweemaal toe ontsnapte Jong Holland aan een vroege achterstand. In de 6e minuut zag Dennis Pals na een slim genomen vrije trap zijn schot via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiteren en even later trof de opgekomen Mike van Koert eveneens uit een vrije trap het zijnet. Het was tenslotte Kevin Grent die in de 18e minuut op aangeven van Nigel Schaasberg zijn ploeg op voorsprong zette (1-0).
De thuisploeg hield het gas er op met de intentie het duel al vroegtijdig te beslissen maar Jong Holland leek van de schrik bekomen. Het hervond zich en kwam met goed voetbal terug in de wedstrijd. Het stond achterin onder aanvoering van de foutloos spelende Boujenoui als een huis met Vanblarcum als uiterst betrouwbare sluitpost daar achter. Men hen zijn meteen de uitblinkers aan Alkmaarse zijde genoemd.
Dat alles speelde zich overigens ver van het doel van Tim van Duuren af. Pas in de 42e minuut zag de ZOB doelman tot zijn opluchting de kopbal van de opgekomen Thijs Vos net naast gaan.

Ook na de thee was de openingsfase voor de thuisploeg. Colin Coenderman koos uit de rebound voor een lobje over de uitgekomen Vanblarcum maar die wist daar nog net de vingertoppen achter te krijgen. Een heel belangrijke redding bleek even later. Rik Wijnker bediende over afstand Alpay Alarslan die Soolsma uitkapte en met links uithaalde. Van Duren was kansloos op de inzet van Alarslan die onderweg ook nog even werd getoucheerd (1-1). Die treffer kwam hard aan bij de thuisploeg terwijl Jong Holland niet alleen op het scorebord maar ook in het veld weer helemaal terug was in de wedstrijd. Jay Haanraads liet zien na zijn lange afwezigheid met grote stappen weer op weg te zijn naar zijn topvorm van het afgelopen seizoen: hij maakte bovendien probleemloos de negentig minuten vol. Martijn Wierenga liet mooie dingen zien, Dianto Kuiper en Bas Blankendaal speelden wat ongelukkig maar stroopten wel de mouwen op.
In de slotfase werd de boomlange en kopsterke Mike van Koert naar de frontlinie gedirigeerd om alsnog de winnende treffer voor de thuisploeg te forceren maar het stond bij Jong Holland te goed om dat te laten gebeuren.

Opnieuw een prima resultaat nadat het zich een week eerder gelijkwaardig had getoond aan het sterke Blauw Wit Beursbengels (2-2).
Jong Holland kan met een goed gevoel de winterstop in.