Tolsduinerlaan 8
1981EG
VELSEN-ZUID
tel. 0255-517170

Na het behalen van het kampioenschap in fase 1, volgde promotie naar de hoofdklasse.

In de tweede fasepoule stonden zowel minder bekende als vertrouwde tegenstanders, waaronder enkele sterke teams. Op 4 november startten de mannen met een uitdagende wedstrijd tegen Kolping Boys 12-2, een club waar JH traditioneel moeite mee heeft. Ondanks een aanvankelijke achterstand werd deze vakkundig omgebogen naar een overwinning (5-2). De volgende confrontatie was met Alcmaria Victrix, die eerder gelijk eindigde met 3-3, maar nu verdiend werd gewonnen met 4-2.

Zoals reeds in fase 1 werd geconstateerd blijft het afronden van opgelegde kansen een aandachtspunt. Dit was ook te zien tegen Beemster, de derde tegenstander. Hoewel veel kansen werden gecreëerd, slaagde JH er niet in ze te verzilveren, mede dankzij puike reddingen van de Beemster-keeper. Strijdlust was er wel, na een 1-3 achterstand werd het alsnog een gelijkspel (3-3).

Hierna volgden ontmoetingen met drie teams uit het linkerrijtje. Tegen de Spartanen leverde JH een knappe eerste helft, resulterend in een 1-2 voorsprong bij rust. Maar de Spartanen kwamen veel sterker uit de kleedkamer en binnen enkele minuten was het 3-2. De moraal zakte weg en JH kon het tij niet keren, 8-2 nederlaag.

In een boeiende midweekse inhaalwedstrijd tegen de nummer 1, SVW, mochten ze dan weliswaar de overwinning missen (5-4), maar het was werkelijk een schitterend duel. JH toonde vastberadenheid, zette actief druk en speelde met opvallende felheid. Deze instelling werd doorgezet in de laatste wedstrijd tegen angstgegner IJmuiden. Het ging lang gelijk op maar IJmuiden trok aan het langste eind (3-2).

Zoals Touzani zou zeggen: “Je wint of je leert”, genoeg leermomenten dus om mee te nemen naar fase 3. En wat een prachtig vooruitzicht in hun nieuwe trainingspakken en winterjassen, beschikbaar gesteld door een gulle sponsor. Op naar de volgende fase!