Jong Holland knokt zich na achterstand naar overwinning op Zandvoort (4-3)

Scheidsrechter

Th. Blommesteijn

Accommodatie

Onbekend

Het was Jong Holland dit seizoen nog niet gelukt om van dezelfde tegenstander twee keer te winnen. Tegen Zandvoort lukte dat wel hoewel dat er lange tijd totaal niet naar uitzag. Zowel in de uitwedstrijd  als in de return in Alkmaar. Op 1 december leek het met een puntendeling goed weg te komen maar wist Lars Boekel in de extra tijd twee maal te scoren. In de return keek Jong Holland in de 55e minuut tegen een zo op het oog kansloze 1-3 achterstand aan maar boekte het uiteindelijk een uiterst kostbare zege (4-3). En evenals in Zandvoort zal de ploeg van Ted Saunier zich zaterdag na afloop hebben afgevraagd hoe ze opnieuw het vogeltje over het touwtje hadden kunnen laten wippen.

Jong Holland -waarin voor het eerst een basisplaats was voor de amper 18-jarige Sam van de Kamer-  begon anders aan het duel dan de afgelopen weken. Het had besloten hoger op te spelen en snel druk te zetten en dat leverde al binnen drie minuten de openingstreffer op. Boekel ging er op rechts voorbij en zijn voorzet knikte Mark Hondius beheerst langs Daan Kerkman (1-0). Kort daarop was Sam van de Kamer -eveneens met het hoofd- zelfs dichtbij de 2-0 maar trof de vuisten van Kerkman.
Daarna waren de bezoekers heer en meester. Het lukte Jong Holland niet om balbezit een goede voortzetting te geven en het zocht steeds meer de oplossing in de lange bal die het als een boemerang terug kreeg. Nick Blaauw (een van de uitblinkers bij de thuisploeg) kreeg hulp van de paal op de inzet van Salim Fertout die even later van dichtbij naast mikte. Toch kwam Zandvoort voor de thee verdiend langszij. De uitstekende Kas de Vries ondervond weinig hinder op weg naar het doel van Blaauw. Ook niet toen hij randje zestien besloot uit te halen (1-1).

Na de rust waren het opnieuw de bezoekers die de wedstrijd dicteerden en het resulteerde snel in twee treffers. In de 54e minuut kon Fertout eenvoudig intikken en kort daarop strafte hij knullig verdedigen af. Voordat Zandvoort-coach Saunier zijn mannen opdracht kon geven om de boel dicht te timmeren lag de aansluitingstreffer er al in. Boekel stuurde van de Kamer weg en die legde op maat af op de meegekomen Hondius die al dat fraais een passend gevolg gaf (2-3). En even later was de zaak zelfs weer in evenwicht toen Hondius de aangever was en van de Kamer één op één met Kerkman geen enkele twijfel kende (3-3).
Het werd een wedstrijd op haren en snaren met kansen aan beide zijden maar toch vooral voor de bezoekers. Nick Blaauw hield zijn ploeg tot drie maal toen in de wedstrijd en toen hij geklopt was redde Kloosterman op de doellijn. Van de Kamer lanceerde Boekel die strandde op Kerkman. Met Alarslan voor Kuiper en even later de 17-jarige Luc Straathof voor Tjoelker kon het alle kanten op. En weer was er een belangrijke rol weggelegd voor Boekel die inmiddels een linie terug was gaan spelen. Hij stuurde in de 86e minuut Blankendaal weg die overtuigend Kerkman het nakijken gaf (4-3). Met de 16-jarige (!) Joël Boonstra  voor van der Sluijs trok Jong Holland de uiterst belangrijke overwinning over de streep.

Een overwinning die nog meer waarde kreeg door het verlies van Blauw-Wit Beursbengels, Buitenveldert en DVVA. Waardoor de voorsprong op de gevarenzone nu vier punten bedraagt en nummer tien DVVA is bijgehaald.
Mannen van de wedstrijd waren er meer dan een: maar Jong Holland doelman Nick Blaauw was niet te passeren. En Sam van de Kamer gaf glans aan zijn debuut als basisspeler. Aan hem zal Jong Holland nog heel veel plezier beleven.
En dan te bedenken dat er nog veel meer talent aan de poort rammelt.
Altijd het handelsmerk van Jong Holland geweest.