Kamal el Hajjaji

Accommodatie

Onbekend

Wereld van verschil

Op 19 januari, na het gewonnen duel tegen DVVA (1-0),  lagen er door vier overwinningen op rij volop kansen op winst van de 2e periode. Temeer omdat van de drie komende tegenstanders kon worden gewonnen en wat zou er dan mooier zijn als in en tegen Monnickendam die prijs zou worden binnengehengeld. Gewonnen werd er tegen de koploper wel (3-5) maar omdat Jong Holland het in de afgelopen drie duels had laten afweten ging die prijs aan haar neus voorbij.
Toch was er na afloop zeker geen mineurstemming want met de winst deed het niet alleen uitstekende zaken op de ranglijst. Het was ook een revanche op de eerder dit seizoen onverdiende nederlaag in Alkmaar (4-5) maar vooral ook op zichzelf want het was tegen Monnickendam praktisch de hele wedstrijd de bovenliggende partij.

Bij Jong Holland startte Jari van der Meer na lang blessureleed voor het eerst sinds 13 oktober weer in de basis en hij speelde een dijk van een wedstrijd. Lars Boekel werd door zijn twee goals en veroorzaker van een strafschop niet voor het eerst Man van de Wedstrijd maar zou daaraan gezien zijn uitzonderlijke klasse eigenlijk buiten mededinging mee moeten doen. In dat geval zou de keus vallen op Siem van der Sluijs die met name in de eerste helft liet zien wat hij echt kan en werkelijk alles goed deed. Hij was het ook die al in de eerste minuut Boekel perfect aanspeelde maar die stuitte op doelman Luc Boontje. Het was de opmaat voor een wedstrijd waarin de bezoekers snel druk zetten op de kwetsbare defensie van Monnickendam en dat resulteerde vijf minuten later wel in een treffer. De lange bal van doelman Vanblarcum bereikte Boekel die eerst Jesse Braspenning te slim af was en vervolgens Boontje omspeelde (0-1). Het antwoord van de thuisploeg kwam al snel toen amper vijf minuten later de opgekomen Samir Moustafa  onhoudbaar uithaalde (1-1) maar ook die stand bleef niet lang op het scorebord staan. Er zaten opnieuw vijf minuten tussen toen Wijnker de hoekschop van Boekel snoeihard inkopte (1-2) en de bezoekers liepen nog meer uit toen Braspenning in de fout ging tegen Boekel en Hondius vanaf de stip mocht aanleggen. Die deed dat uiterst koel (1-3).
Het duel bleef boeiend met veel inzet en goed voetbal van beide kanten. Vanblarcum redde fraai bij de vrije trap van de Wolf . Blankendaal slalomde aan de andere kant door de Monnickendam defensie en had kunnen besluiten het zelf af te ronden. Hij koos er voor om af te leggen op de meegekomen Boekel maar daar wist Persijn net een stokje voor te steken. Maar hoewel het bij de gasten verdedigend stond als een huis was het opnieuw Moustafa die op slag van rust met het hoofd de vrije trap van Reugebrink inkopte (2-3).

Met een extra spits -Tom Pruim- voor Braspenning liet Ab Persijn na de thee zijn ploeg vol op de aanval spelen maar dat pakte niet goed uit. Jong Holland schakelde bij balbezit razendsnel om en was in de counter levensgevaarlijk. Hondius -een andere uitblinker-  kopte net naast na goed werk van Alarslan en Boekel en van der Meer bezorgden de defensie van Monnickendam handenvol werk. Zoals in de 67e minuut toen van der Meer weer eens een duel won en ook nog net kon verlengen op Boekel. Die had na een sprint van een meter of veertig richting Boontje nog lucht over om die met een wonderschoon stiftje het nakijken te geven (2-4).  De aangever tekende tien minuten voor tijd zelf voor de 2-5 toen Boontje de voorzet van de amper ingevallen Wierenga niet goed kon verwerken en van der Meer daar als de kippen bij was.
Hoewel Jong Holland de wedstrijd gecontroleerd uitspeelde kreeg het nog wel een tegentreffer te incasseren. Met het contact tussen Boujenoui en Daan Pruim was niks mis maar dat zag Kamal el Hajjaji tot verbazing van iedereen -inclusief de thuisploeg- anders. Dat Tom Pruim de strafschop vervolgens verzilverde was voor de statistieken.

Een fraaie en ook belangrijke overwinning van Jong Holland dat zich daardoor naar een gedeelde vijfde plaats heeft opgewerkt.