mw. L.J. (Lizzy) van der Helm

Accommodatie

Onbekend

Een daalder waard

De afgelopen twee seizoenen liep Jong Holland in Zunderdorp bij de seizoenstart tegen een nederlaag op. Tegen HBOK werd het achtereenvolgens 4-1 en 6-3. Ditmaal mocht het beginnen met een thuiswedstrijd tegen OFC dat het afgelopen seizoen in de race om het kampioenschap in de 3e klasse Hellas Sport met een puntje verschil onder zich had gehouden. In de Alkmaarder Hout bleek de thuisploeg te sterk en op de 3-1 overwinning viel niets af te dingen.

Grote man bij Jong Holland was Lars Boekel die met twee treffers een belangrijk aandeel had in de overwinning en zijn opponent Kevin Kat een loodzware middag bezorgde.

De thuisploeg vertrok als een raket uit de startblokken en al na drie minuten lag de bal al achter Giorgio Kuiper maar op advies van de grensrechter (buitenspel) ging dat feest niet door. Amper tien minuten later was het wel raak. Aanvoerder Boujenoui stuurde Boekel met een juweel van een pass weg en die toonde vervolgens zijn klasse. De aanname was perfect, het afronden uiterst koelbloedig (1-0).  En nadat Nick Blaauw aan de andere kant de gelijkmaker fraai wist te voorkomen was het opnieuw Boekel die scoorde. Die treffer kwam volledig op zijn eigen conto. Net buiten de zestien kapte hij Tim Kuiper uit om vervolgens hard en zuiver uit te halen (2-0).
Het werd er bij Jong Holland na die snelle en riante voorsprong niet beter op. Het werd slordiger en leed te vaak onnodig balverlies. De aansluitingstreffer van OFC kwam in de 25e minuut dan ook niet echt uit de lucht vallen. De indraaiende vrije trap van Adnan Barakat werd door Rochito Groenhart fraai langs Blaauw gekopt (2-1). Jong Holland liet in de resterende fase in aanvallend opzicht weinig zien al moest Kuiper al zijn talent aanspreken bij een pegel van Boekel.

Ook na de thee volhardde Jong Holland aanvankelijk in slordig voetbal en het gaf de bezoekers het gevoel dat er wat te halen viel. Een domme overtreding van Kat in de 65e minuut die Hondius binnen de zestien in zijn rug liep maakte het de thuisploeg een stuk makkelijker. De uitstekend leidende Lizzy van der Helm die daar bovenop stond wees terecht naar de stip, Boujenoui voltrok het vonnis feilloos (3-1).  Het pleit voor de bezoekers dat zij ook na die domper weigerden te capituleren maar de finesse om Jong Holland echt pijn te doen ontbrak. En als dat gebeurde was daar altijd Nick Blaauw. Aan de andere kant deed de thuisploeg te weinig met de legio mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen.

Phuong Nguyen was na afloop dan ook gematigd tevreden: “Tevreden dat we het seizoen starten met een overwinning, dat is altijd lekker. En ik heb ook veel goeds gezien, laat dat gezegd zijn. Maar veel dingen moeten beter en kunnen we ook beter. Dat bleef vanmiddag tegen OFC zonder gevolgen maar dat kunnen we ons tegen sterkere tegenstanders niet permitteren. Om te beginnen OSV volgende week. Dan hoop ik ook dat Alpay (Alarslan, pdr.) er weer bij is. Zo’n wedstrijd als vandaag was een kolfje naar zijn hand geweest en met hem er bij was het niet bij 3-1 gebleven.”