Peter Beudeker

Accommodatie

Onbekend

Klantenbinding

Na 24 wedstrijden kon Jong Holland terugkijken op negen winstpartijen en vier puntendelingen. Echt afgetekend -met ruime cijfers- gebeurde dat tot zaterdag niet. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Marken, deed het aan klantenbinding. Met name na de thee was de ploeg helemaal los en de 5-1 eindstand was geenszins geflatteerd. Sterker nog: als het met de mogelijkheden beter had omgesprongen zou de uitslag nog groter zijn uitgevallen. Grootgrutter bij de thuisploeg was Alpay Alarslan die drie van de vijf doelpunten voor zijn rekening nam.
Hoewel voor beiden niets meer op het spel stond (voor Marken een te verwaarlozen kans op de nacompetitie ) werden de toeschouwers in de Alkmaarder Hout getrakteerd op een heerlijke pot voetbal waarin beide ploegen aanvankelijk aan elkaar gewaagd waren. Phuong Nguyen had opnieuw gekozen voor twee aanvallers (Hondius en Alarslan) en vier middenvelders en dat pakte evenals een week eerder tegen EDO goed uit mede gesteund door een snelle voorsprong. Al in de tweede minuut lag de bal achter Jeffrey Koreman toen Boekel er op rechts voorbij ging en op maat aflegde op Hondius (1-0). En ook na die openingstreffer liet de thuisploeg zien niet onder te doen voor het hoger geplaatste Marken. Het speelde -bevrijd van zorgen- met veel inzet en zelfvertrouwen en dat leverde na een kwartier bijna een tweede treffer op. De sterk spelende Kuiper vond Boekel die Alarslan zag inkomen. Zijn inzet werd gestopt door Koreman waarna in de rebound Hondius leek te scoren maar Plat in de weg lag.
Maar ook de bezoekers lieten zich gelden en Van der Sluijs bracht op de doellijn redding op de inzet van Klaver. En in de 20e minuut was de zaak weer in evenwicht toen Peereboom niet hard maar wel uiterst zuiver uithaalde (1-1). Met die stand leken beide ploegen aan de thee te gaan maar met nog vijf minuten op de klok werd slordig uitverdedigen door Marken beheerst afgestraft door Alarslan (2-1).

Met Kloosterman voor de geblesseerde Tjoelker veranderde er na de rust weinig aan het spelbeeld. Marken wilde wel maar de overtuiging ontbrak en er ontstonden zeeën van ruimte voor Jong Holland. Van der Meer kwam een teentje tekort op de voorzet van Boekel. Van der Sluijs bediende Boekel maar diens lob ging niet alleen over de uitgekomen Koreman maar ook over het doel. Het duurde tot de 70e minuut voordat de thuisploeg uit al die mogelijkheden er eentje verzilverde. Van der Meer kon richting Koreman in een drie-tegen-twee situatie kiezen uit de meegekomen Boekel of Alarslan. Hij koos voor de laatste en die rondde dat keurig af (3-1). Nadat de Waart en de ingevallen Boes niet konden zorgen voor de aansluitingstreffer gaven de bezoekers zich gewonnen. Hondius kreeg in de 85e minuut de bal zomaar in de voeten gespeeld toen het achterin bij Marken helemaal mis ging (4-1) en Alarslan liet even later zien weer helemaal terug te zijn van weggeweest. De lange bal van Boujenoui was al om in de lijsten, de lob van Alarslan maakte het allemaal nog fraaier.

Mooi moment: de rentree van Kevin Schmidt. Uitgevallen op 6 april in de wedstrijd tegen Blauw-Wit Beursbengels maakte hij in de slotfase weer zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht.