Martijn Kool

Accommodatie

Onbekend

De weg kwijt

Het was de eerste wedstrijd van de 2e periode. Een periode waarin Jong Holland zijn ware gezicht zou laten zien na de uiterst povere seizoenstart waarin het in acht potjes evenzoveel punten bij elkaar had gesprokkeld met slechts twee gewonnen wedstrijden. Tegen het eveneens laag geplaatste EDO moest het allemaal anders worden maar daar kwam niets van terecht. Afgezien van de laatste twintig minuten moest de thuisploeg het op alle fronten afleggen tegen een veel beter EDO dat ook met grotere cijfers had kunnen winnen. Het werd uiteindelijk 0-1, een stand die al bij de rust was bereikt.

Phuong Nguyen had in vergelijking met de wedstrijd tegen AMVJ één wijziging aangebracht: sinds lange tijd was er na lang blessureleed weer een basisplaats voor Daniel Kloosterman en daarmee verschilde het team weinig van de elf die het vorig seizoen de Haarlemmers vier punten afhandig hadden gemaakt. En omdat EDO naast twee overwinningen zes potjes had verloren leek de ontmoeting tegen de Haarlemmers de aangewezen gelegenheid om het zelfvertrouwen weer wat op te vijzelen. Maar gek genoeg speelde EDO dat het een lust voor het oog was terwijl de thuisploeg liep te schutteren en grossierde in balverlies.

Het leek aanvankelijk anders te lopen toen Lars Boekel al na een minuut oog in oog kwam te staan met Alex Bindinga maar strandde op de EDO-doelman. Daarna was het EDO wat de klok sloeg en Jong Holland kwam handen en voeten te kort om de bezoekers af te stoppen. Thijs Vos moest redding brengen op de doellijn en Bob Kemper trof de vuisten van Nick Blaauw. Maar na een half uur klopte het bij Jong Holland -niet voor het eerst- van geen kant en kon Amin Ouass aangespeeld worden om vervolgens ongehinderd op te stomen naar Blaauw om die vervolgens kansloos te laten (0-1). Het was aan de uitstekende Jong Holland doelman te danken dat het in de eerste helft bij die ene treffer bleef. Eerst dook Frank Zinhagel zomaar vrij voor hem op en met een geweldige redding voorkwam hij even later dat Florian Toen de voorsprong van EDO verdubbelde,

De tweede helft leek aanvankelijk een voortzetting van de eerste maar na tien minuten kantelde het spelbeeld. Deels omdat EDO zich meer liet inzakken maar ook omdat Jong Holland leek te beseffen dat er meer nodig was. Boekel trof na een prachtige actie de vuisten van Bindinga en nadat Boujenoui -de beste man bij Jong Holland- redding had gebracht op de doellijn leek de thuisploeg ongewild hulp te krijgen van de bezoekers. De snelle Ouass ging volkomen onnodig in de fout tegen Dianto Kuiper en Dirk-Jan van der Elst die daar bovenop stond kon niet anders dan hem daarvoor het rood voorhouden. Dat leek de opmaat voor een slotoffensief van Jong Holland. Phuong Nguyen had even daarvoor verdediger Thijs Vos naar de kant gehaald voor aanvaller (Alpay Alarslan) en het meeste balbezit was nu voor de thuisploeg. Tot echte kansen leidde dat niet echt al was Dianto Kuiper dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal op aangeven van Boekel ging maar net naast. Tot overmaat van ramp was de rentree van Alarslan van korte duur, na iets meer dan een kwartier moest hij -opnieuw geblesseerd- alweer naar de kant.

Lichtpuntje: het debuut van Sam van de Kamer, 17 lentes jong. Een naam om te onthouden. Hij liet in de weinige speelminuten die hem gegeven waren zien dat Jong Holland aan hem nog heel veel plezier kan beleven.