Jong Holland na 0-2 voorsprong met lege handen

9 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Grillig als het weer

Buienradar had een droge middag voorspeld met soms zelfs een zonnetje. Toch moesten de bezoekers op sportpark Hoornseveld kort voor de rust een veilig onderkomen zoeken toen het water ineens met bakken uit de lucht kwam en een zware zuidwester alles nog erger maakte. Die plotselinge weersomschakeling leek illustratief voor de onvoorspelbaarheid van Jong Holland, al het hele seizoen. De bezoekers die bijna de hele eerste helft hadden gedomineerd en dankzij twee wonderschone treffers van Dianto Kuiper comfortabel leidden met 0-2 gaven op slag van rust in die striemende regen een tegentreffer weg die grote gevolgen zou hebben.

Zoals gezegd begon Jong Holland -waarin Lars Boekel wegens vakantie ontbrak- voortvarend aan het duel tegen Zaandam en het team leek zich er terdege van bewust dat winst een behoorlijk gat zou slaan met de ploeg die in de gevarenzone verkeerde. Hoewel het lastig voetballen was op de hobbelige grasmat liet het uitstekend voetbal zien en het beloonde zichzelf met twee wonderschone treffers. Na een kwartier haalde Dianto Kuiper van afstand verwoestend uit (0-1) en een half uur later verdubbelde hij de voorsprong met een bekeken lob over Ori Hoogland (0-2). Daartussen waren Alpay Alarslan en Jari van der Meer dichtbij een treffer maar dat kon Hoogland nog voorkomen. Net zoals de regen uit het niets uit de lucht kwam vallen kreeg Zaandam op slag van rust de aansluitingstreffer in de schoot geworpen. Er ging slecht uitverdedigen aan vooraf waarna Brian Klein Reesink het van afstand probeerde. Tussen de benen door van Vanblarcum zorgde hij voor een katerig gevoel bij de bezoekers (1-2).

Zonder de wederom sterk spelende Mark Hondius die in de rust geblesseerd in de kleedkamer was achtergebleven was er aanvankelijk nog geen vuiltje aan de lucht. Het werd allemaal anders toen Klein Reesink -opnieuw hij- na tien minuten de stand in evenwicht bracht. Vanaf dat moment waren de gasten de grip op de wedstrijd even helemaal kwijt en het werd nog erger toen Serdar Oztürk van een metertje of dertig doelman Vanblarcum volkomen verraste (3-2).

Met een middenvelder -van der Lee- voor een verdediger- Schmidt- koos Phuong Nguyen vol voor de aanval maar vrijwel niets lukte meer bij zijn ploeg. Alarslan die voor de rust nog wel eens op een geslaagde actie viel te betrappen zakte ver weg maar hij was in goed gezelschap want Jong Holland bakte er weinig meer van. Toch leek het ver in de extra tijd alsnog de schade te kunnen beperken.  Doelman Nick Blaauw, in de 80e minuut als veldspeler ingebracht voor de geblesseerde Kuiper, had de bal dichtbij voor het intikken maar liet die kans onbenut.

Een even dure als onnodige nederlaag voor Jong Holland waar geen peil op valt te trekken. Phuong Nguyen: “vanmiddag zo sterk beginnen, op voorsprong komen en dan zo’n terugval. Die wisselvalligheid kleeft aan dit team. Eeuwig zonde want er zit zo ontzettend veel kwaliteit in deze ploeg. Dat lieten ze vorige week tegen koploper Monnickendam weer zien. Maar die overwinning had ik heel graag ingeruild voor winst op Zaandam.”