Tiko Huizinga

Accommodatie

Onbekend

Jong Holland presteert niet naar zijn mogelijkheden

Vandaag mochten wij, zo’n 15 trouwe supporters, weer eens bij Marken op bezoek. Het was stralend weer en een goede hoop op een leuke wedstrijd tussen twee ploegen met een zelfde start van de nog jonge competitie.

In het begin van de wedstrijd golfde het spel heen en weer met voor beide teams wat grotere en kleinere kansen. Zo werd  een poging in de 7e minuut van Jari van der Meer gestuit door Marken doelman Jeffrey Koreman en uit de tegenaanval raakte Leon Schipper de buitenkant van de paal. In de 16e minuut zette Jari weer goed door en zette hij Lars van Boekel vrij voor het doel. De bal ging over via de keeper en uit de corner scoorde Rik Wijnker bijna. De tegenaanvallen werden echter steeds gevaarlijker. Marken heeft in Ramon Veerman en René Commandeur twee snelle spitsen die keer op keer de Jong Holland verdedigers de hielen lieten zijn. Ook reageerden Schipper en middenvelder Roy Honingh een paar keer sneller op steekballen door het midden. Nadat eerst Boekel in de 30e minuut een opgelegde kans mistte was het aan de andere kant raak. De bal bleef in de zestien hangen en Schipper zag de bal voor zijn voeten stuiteren. Vlak na deze 1-0 vond verdediger Dominic Zeeman het nodig Bas Blankendaal te torpederen. Terecht geel maar Blankendaal  moest nadat hij het nog even geprobeerd had zich nog voor rust laten vervangen door Siem van der Sluis. Toen was het echter al 2-0. Chelbi maakte een overtreding in de zestien: Geel en een penalty die onberispelijk werd genomen door Schipper.

Vanaf de aftrap in de 2e helft leek Jong Holland zich te herstellen. Aanval op aanval en de 2-1 leek in de maak. Maar het lukte niet Koreman echt op de proef te stellen. De counters bleven gevaarlijk en hieruit sloeg Marken in de 65e en 66e minuut toe: Schipper liet een hattrick noteren en een minuut later maakte Veerman er van dichtbij 4-0 van. Kevin Schmidt redde in de slotfase de eer voor Jong Holland (4-1).

De conclusie van deze wedstrijd was dat Marken goed gebruik maakte van de mogelijkheden die zij binnen het team hebben. Snelle spitsen die keer op keer gezocht worden. Jong Holland had hier onvoldoende antwoord op. Daarentegen benutte Jong Holland zijn eigen mogelijkheden, bal in de ploeg houden en zo openingen zoeken, vrijwel niet. Veel ballen werden onnodig ingeleverd.Verder leek Jong Holland onvoldoende gemotiveerd om van deze wedstrijd wat te maken. Uitzondering hierop was Jari van der Meer. Met zijn niet aflatende werklust en overwinningsdrang bleef hij het de verdediging van Marken lastig maken. Hij was bij vrijwel alle kansen die Jong Holland creëerde betrokken.

Deze keer gingen de trouwe supporters ontevreden en teleurgesteld huiswaarts. De komende twee thuiswedstrijden tegen Buitenveldert en FC Zaandam zal het team aan de bak moeten.