Niels Bos

Accommodatie

Onbekend

In de penarie

Tot nu toe wilde men het bij Jong Holland niet over lijfsbehoud hebben of het woord handhaving in de mond nemen. Door de derde nederlaag op rij komt de rode lijn nu wel heel dichtbij. En zal nu moeten blijken of het de knop kan omzetten en het beseft te zijn veroordeeld tot degradatievoetbal. Hoe dat er uit zal zien, daarvan kreeg het afgelopen zaterdag tegen DVVA na de rust al een voorproefje want de tweede helft was werkelijk niet om aan te zien en 2e klasse onwaardig.
Het was zo wie zo een dure middag voor de Alkmaarders want behalve een hele dure nederlaag raakte het al vroeg in de wedstrijd Rik Wijnker kwijt door een enkelblessure. Onderzoek in Alkmaar wees uit dat het bot heel was maar de enkel werd wel in het gips gezet. Hoe groot de schade aan banden en pezen is zal nog moeten blijken.

De bezoekers begonnen wel voortvarend op sportpark Drieburg en leken de schrik van de ongelukkige nederlaag tegen ZOB, opgelopen de extra tijd, te boven te zijn. Al na 2 minuten leek het op voorsprong te komen toen Dianto Kuiper de lat trof, de inzet van Mark Hondius in de rebound van de lijn werd gehaald waarna de opgekomen Rik Wijnker zijn schot geblokt zag met de als eerder omschreven gevolgen.
Het was de opmaat voor een goed eerste helft van Jong Holland dat onder andere via Mark Hondius en Lars Boekel een aantal opgelegde kansen kreeg. Het zag kans er daar maar één van te verzilveren toen Thijs Vos -hij stond na blessureleed weer in de basis- de vrije trap van Boekel fraai afrondde.

Na de thee veranderde het spelbeeld volledig. Al na vijf minuten trok Kevin Scholten de zaak weer gelijk (1-1) en was Phuong Nguyen er niet gerust op. Nguyen: “iedereen was in de rust ontevreden over de geringe voorsprong die veel groter had moeten zijn. Maar door het spelbeeld in de eerste helft was er geen aanleiding voor twijfel op een goede afloop. Na de snelle gelijkmaker kwam de wereld er ineens heel anders uit te zien, De duelkracht die we in de eerste helft toonden was minder en het besef dat er nogal wat op het spel stond spatte er niet vanaf.” Dat was nog zacht gezegd van Nguyen want in de tweede helft zakte het niveau tot een bedenkelijk peil, ook bij de thuisploeg overigens.
Toch kwam zijn ploeg opnieuw aan de leiding toen Boekel op maat werd weggestuurd door van der Sluijs en er nu wel in slaagde om Daan Waleson te passeren (1-2). Het was opnieuw Scholten die een paar minuten later de zaak alweer in balans bracht.
Het was vervolgend afzien voor de toeschouwers en aan de wedstrijd leek maar geen einde te komen. Een puntje voor de moeite zou voor beide ploegen goed betaald zijn maar zelfs dat zat er voor Jong Holland niet in. Net als een week eerder ging het in de slotminuten opnieuw mis.  Chelbi Boujenoui werd niet echt lekker aangespeeld maar koos vervolgens niet voor de makkelijkste oplossing. Waarna Sjoerd Geers door zijn treffer op het schild werd geheven door zijn uitgelaten ploeggenoten.

Vaak willen trainers na een nederlaag de schade zo snel mogelijk repareren. Ook Phuong Nguyen liet weten komende zaterdag liever een wedstrijd te spelen dan vrij te zijn. Voor zijn ploeg lijkt een weekje rust echter niet verkeerd.