15 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Teamprestatie

Het was het verschil tussen een elftal dat in een mindere fase verkeert en een tegenstander waarin het juist beter begint te lopen. Want in kwaliteit doet Blauw-Wit Beursbengels weinig onder voor Jong Holland maar de thuisploeg kwam -ook tot verrassing van Phuong Nguyen- gelaten en zonder vertrouwen over. En dan gaat een hoekschop er in één keer in en blijkt een keeper van de opponent (Nick Blaauw) juist niet te passeren. Als er dan bij Jong Holland ook nog Lars Boekel rondloopt dan is de einduitslag verklaard (1-3). Phuong Nguyen kreeg nog wel met een tegenvaller te maken toen tijdens de warming-up Rik Wijnker aangaf dat hij niet voldoende hersteld was van zijn hamstring blessure. Nguyen: “Daar was wel rekening mee gehouden. De medische staf had er de afgelopen week alles aan gedaan om hem speelklaar te krijgen maar Rik is professioneel genoeg om aan te geven of het wel of niet gaat. In het laatste geval zou Kevin (Schmidt, red.) spelen.”

De openingsfase was overigens voor de thuisploeg die verreweg het meeste balbezit had. Dat leverde ondanks veel gebrei niet veel wol op en toen dat wel lukte voorkwam Nick Blaauw een voorsprong van de Amsterdammers.
De eerste keer dat Jong Holland in aanvallend iets van betekenis liet zien was het wel meteen raak. Na krap een half uur verkeek Youssef El Abdallaoui zich volledig op de indraaiende hoekschop van Boekel (0-1). Met die meevaller werd het er bij de bezoekers tegen verwachting niet beter op. Het speelde slordig, leed veel onnodig balverlies en toen het bij Siem van der Sluijs mis ging maakte Tommy Janssen daar dankbaar gebruik van (1-1). En het was aan Blaauw te danken dat het bij die ene Amsterdamse treffer bleek.

In de rust had Nguyen voorspeld dat de ruimtes in de tweede helft zo mogelijk nog groter zouden worden maar dat beter met het balbezit om moest worden gegaan om van daaruit in de omschakeling te kunnen toeslaan. Dat deed zijn ploeg uitstekend met als resultaat na een kwartier het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Nadat Schmidt de bal veroverd had brachten Dianto Kuiper en Martijn Wierenga die in hoog tempo op Amsterdamse helft waarna Bas Blankendaal met een juweel van een steekpass Boekel aanspeelde. Die gaf al dat moois een passend vervolg (1-2). Van der Sluijs had zijn foutje van de eerste helft meer dan goed kunnen maken toen hij tot twee maal toe oog-in-oog kwam met El Abdalloui  maar het doel te hoog zocht.
Boekel gooide het duel wel op slot toen hij met nog iets langer dan een kwartier te spelen een lange bal ineens op zijn slof nam (1-3).

Daarmee was het laatste restje geloof in eigen kunnen weggenomen bij de thuisploeg en gaat Jong Holland met een goed gevoel de winterstop in.