Jong Holland wint op karakter en inzet van Arsenal (3-2)

Scheidsrechter

Tony van Waveren

Accommodatie

Onbekend

Het kan hard gaan. Vorige week zou en moest er resultaat gehaald worden tegen laagvlieger Zandvoort en dat lukte met het nodige fortuin. Wat zo’n meevaller teweeg kan brengen bewees Jong Holland tegen het hoog geplaatste Arsenal dat met veel meer vertrouwen tegemoet werd getreden en daarvan de gevolgen ondervond. Met als eindresultaat een zwaar bevochten overwinning voor de thuisploeg (3-2) mede dankzij twee treffers van centrale verdediger Thijs Vos.

Jong Holland trof het dat de bezoekers veel te slap aan het duel begonnen en dat resulteerde in een snelle openingstreffer van de thuisploeg, al na vijf minuten. Lars Boekel werd op maat bediend door Dianto Kuiper maar zag vervolgens weinig oranje voor het doel van Danny de Lange. De enige was eigenlijk Mark Hondius die door verkeerd wegwerken toch in balbezit kwam en dat simpel afmaakte.

Ook daarna was Arsenal geen schim van zichzelf tot grote ergernis van coach Iwan Zandwijken die al vroeg in de wedstrijd Tyrell Perri en Jordinho Roosblad liet warmlopen. En ook in het veld was er irritatie bij de bezoekers zoals bij Shane Wolff die al na acht minuten tegen een gele kaart opliep wegens commentaar op de leiding. De thuisploeg zag dat alles met genoegen gebeuren en deed bij vlagen weer denken aan het team dat vorig seizoen zo voortreffelijk had gepresteerd. En hoewel er voor beide doelen weinig gebeurde was Boekel vlak voor de rust dicht bij de 2-0 toen hij door Siem van der Sluijs vrij voor de Lange werd gezet maar de hoek net iets te moeilijk was.

Het was te voorzien dat Zandwijken van de rust gebruik zou maken om het duel te laten keren. Blankenzee en Hoeboer mochten gaan douchen en met het inbrengen van Perri en Roosblad en het opschroeven van het tempo nam Arsenal het heft in handen. Blaauw kreeg het drukker maar afgezien van een grote kans van Roosblad (die van dichtbij naast schoot) kwam de defensie van Jong Holland niet echt in de problemen. En het werd in de omschakeling in de twintigste minuut zelfs 2-0. De Lange kon de snoeiharde vrije trap van Chelbi Boujenoui alleen maar tegenhouden en de opgekomen Vos  schoot de terugspringende bal beheerst in. Zandwijken liet zijn ploeg nog opportunistischer spelen en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Blaauw was kansloos op de fenomenale vrije trap van Justin Sporkslede (2-1). Opmerkelijk genoeg leek Jong Holland zich na die tegentreffer te herpakken en met nog een kwartier te gaan de zaak zelfs te beslissen. Boekel kon op aangeven van -opnieuw-  Kuiper vrij opstomen naar de Lange maar schoot naast.

Met Sam van de Kamer voor Mark Hondius bleef Arsenal veel moeite hebben om een bres te schieten in de Jong Holland defensie die niet echt aan het wankelen werd gebracht. Sterker nog, toen Vos -opnieuw hij-  scoorde uit een corner van Boekel leek de wedstrijd met nog een kleine tien minuten te spelen alsnog gespeeld. Dat werd binnen twee minuten echter alweer anders toen Bas Blankendaal de bal binnen de zestien met de hand beroerde en van Waveren naar de stip wees. Melvin Holwijn stuurde Blaauw vervolgens de verkeerde kant op (3-2). Met Gijs Raven voor de niet helemaal fitte van der Sluijs kwam Jong Holland ook in de zeven minuten extra tijd niet meer echt meer in de problemen.